Initiatieven - Vogelenzang

Rolstoelhockey: Nieuwe spelers welkom!

24 juni 2018
We zijn bij Kennemer Keien in Overveen dringend op zoek naar nieuwe spelers. Zowel voor de Handbewogen teams als voor de Elektrische bewogen teams. Zou jij het leuk vinden om lid te worden of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen met rolstoelhockey?
Kijk voor meer info op www.kennemerkeien.nl

Haringparty en shantykoor

24 juni 2018
Zondagmiddag 24 juni van 15.00 tot 18.00 uur HARINGPARTY in het Dorpshuis Vogelenzang

Kom gezellig een hapje eten en luisteren naar het shantykoor de Zilk.

Entree 3,50 €

Rondleidingen Ruïne van Brederode

24 juni 2018
Ga met een gids mee en hoor alles over de ooit machtige familie Brederode, het kasteel en hoe het verwoest werd.

Rondleidingen Ruïne van Brederode

24 juni 2018
Ga met een gids mee en hoor alles over de ooit machtige familie Brederode, het kasteel en hoe het verwoest werd.

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

26 juni 2018

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

27 juni 2018

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Elke woensdag Sportcafe

27 juni 2018
In het Dorpshuis is er elke woensdag Sportcafe in de Kerkuil. Van 19.30 - 24.00 uur.

Beursvloer Haarlem & Omstreken

28 juni 2018

Een initiatief van stichting Bedrijf en Sanenleving Haarlem en omstreken.

De beursvloer is dé ontmoetingsplaats en het netwerk waar bedrijven en maatschappelijke organisaties 1 keer per jaar gedurende 1 middag met elkaar in verbinding komen.

Het concept is even simpel als doeltreffend: maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl bedrijven dit vaak in huis hebben. Bedrijven hebben behoefte aan een juiste match die past binnen hun netwerk en bij hun maatschappelijke imago. Beide partijen komen samen op de Beursvloer en zodra de gong heeft geklonken brengen hoekmannen verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de notaris bekrachtigd.

Het draait om vraag en aanbod met gesloten beurzen.

Vrijdagmiddagborrel in De Kerkuil

29 juni 2018

In het Dorpshuis in Vogelenzang is een dorpscafé de Kerkuil met een gezellige bar, biljarttafels en dartbord. Het café wordt gerund door vrijwilligers.

De Kerkuil is geopend op vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur Op vrijdag wordt gestart met de vrijdagmiddagborrel.

Kom je ook eens buurten?

Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers

29 juni 2018

De Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers, die willen helpen met kaartverkoop, wat horeca, evenementen en het geven van informatie aan de bezoekers van de Ruïne van Brederode.

Vervoer op Maat

29 juni 2018
Deze voorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende inwoners van Bloemendaal van 55 jaar en ouder die niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar bestemmingen zoals: activiteiten in de gemeente Bloemendaal, tandarts, kapper, pedicure, huisarts, boodschappen doen, ziekenhuis etc.
Het vervoersgebied wordt begrenst door de gemeentegrenzen van Bloemendaal, Heemstede en Haarlem inclusief de ziekenhuizen in de regio Kennemerland.

Lustrum Kennemer Lyceum

30 juni 2018

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Eetclub Bloemendaal e.o.

30 juni 2018

Eetclub in oprichting zoekt leden, leeftijd 45+. We zijn nu met 2-3 dames en mijzelf en we komen uit Haarlem / Hillegom / Bennebroek. Samen eten is een aangename manier kleurrijke mensen te leren kennen. Ons motto: vers klaargemaakt is eten veel lekkerder, maar we moeten ook nog veel leren. Lekker eten, gezellig koken en goed gezelschap, en een glas goed wijn erbij. Het idee is om beurten bij iemand te eten, de gastgever bereidt het voor, met hulp van 1 of 2 anderen.

 

Schrijf een reactie hieronder of neem contact op johanlammers@live.nl voor vragen en interesse.

Slotfeestavond met Quite Simple

30 juni 2018
Op zaterdagavond 30 juni van 21.00 tot 01.00 uur organiseert het Dorpshuis het slotavondfeest met een fantastiche 8 mans band, wel bekend als de leukste bollenstreekban. Zij zingen zowel Nederlands- en Engelstalige liedjes. Echt een band om lekker bij de swimgen.

Dus kom gezellig langs op 30 juni in het Dorpshuis Vogelenzang.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 22 juni voor € 10,- in de voorverkoop bij de Coop.

Entree bij de deur is € 12,50

Riddertoernooi Brederode

30 juni 2018
Een echt riddertoernooi bij de Ruïne van Brederode en het weiland er naast. Met o.a. steekspel, zwaardvechten, wapendemonstraties en middeleeuwse ambachten.

Voorkom Burenoverlast tijdens de zomermaanden!

1 juli 2018

Voorkom burenoverlast tijdens de zomermaanden!

Tips van Buurtbemiddeling Bloemendaal

Zondagconcert Ruïne van Brederode

1 juli 2018

Behalve het Riddertoernooi Brederode is op zondag 1 juli om 11.30 uur ook een optreden van Noord-Hollandse band Dark Rosie.

Alpe du Huez 4kids 2018

4 juli 2018

Net als de Alpe D'Huzes in Frankrijk gaan wij deze activiteit op het Kopje in Bloemendaal houden! Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 proberen zovaak mogelijk het kopje op te fietsen en halen op deze manier geld op voor KIKA.

Kennemer Verhalenfestival

7 juli 2018
Inmiddels een traditie op de Ruïne van Brederode! Een sfeervolle avond van 20.00 tot 21.30 uur met twee prachtige verhalen en muzikale intermezzo’s door harpiste Yolanthe Cornelisse.

Kennemer Verhalenfestival

8 juli 2018

Een gezellige middag voor het hele gezin. Start om 14.00 uur en een herhaling om 15.30 uur.

Welzijn Bloemendaal

17 juli 2018

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud! WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:

- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)

- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.

- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/

Veteranencafé Bloemendaal 2018

19 juli 2018

Elke 3e donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal. Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden. Van 16.00 - 18.00 uur.

Mozaïekbank Vogelenzang

29 juli 2018

We gaan een mozaïekbank maken in Vogelenzang. Van, voor en door Vogelenzangers! Hierbij staat de verbinding tussen jong en oud centraal; samenwerken aan een mooi "kunstwerk"

Timmerdorp Bloemendaal 2018. Wie komt helpen?

28 augustus 2018
Om het timmerdorp ook in 2018 tot een succes te maken kan Welzijn Bloemendaal extra begeleiders goed gebruiken!
Het gaat om het begeleiden bij het bouwen van hutten, toezicht houden en ondersteunen van allerhande activiteiten. Ook koken voor de deelnemende kinderen.

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

Werktijden: In overleg. Alles is bespreekbaar, van een uurtje tot een hele dag.
Het timmerdorp wordt gebouwd in de periode 28 t/m 31 augustus.

Functie-eisen: Kinderen (10-12 jaar) kunnen begeleiden Flexibele instelling

Het betreft vacature nummer 6044887 bij het vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.
www.vwc-haarlem.nl

VOICE OVER EN FIGURANTEN 18+ GEVRAAGD voor HISTORISCHE DOCUFILM

1 september 2018
Voor een project waar verschillende Bloemendaalse organisaties, scholen en vrijwilligers aan meewerken is Welzijn Bloemendaal binnenkort op zoek naar figuranten (18+) voor de opnames van een historische film 'Het vwonder van Bloemendaal'.

Samen naar het theater!

31 oktober 2018

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. U wordt thuis opgehaald en weer naar huis gebracht. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

31 december 2018

Het zomernummer 2017 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Thema: Bekende Bloemendalers

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.