Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 25

20 april 2018

UITGELICHT: Areopagus Bloemendaal: gesprek met Johnny de Mol

UITGELICHT: Areopagus Bloemendaal: gesprek met Johnny de Mol

Zondag 22 april gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met Johnny de Mol. Bij het grote publiek is Johnny de Mol bekend als de zoon van John de Mol jr. en Willeke Alberti.

Johnny is succesvol presentator van programma’s als SynDROOM, Waar is de Mol en de Reis van je leven. Wat velen niet weten is dat Johnny de Mol zich met zijn organisatie ‘Movement on the Ground’ inzet voor de opvang van vluchtelingen. Volgens hem moeten wij vluchtelingen hun menselijkheid teruggeven. De Mols betrokkenheid bij de vluchtelingencrisis in Griekenland begon met de publicatie van de iconische foto op 2 september 2015 van de op het strand aangespoelde peuter Alan Kurdi. Samen met zijn vriend Adil Izemrane kwam De Mol in actie op Lesbos. Dat bezoek was voor hem een van de meest heftige ervaringen in zijn leven en liet hem niet meer los.

Het werd het begin van een grootse actie om vluchtelingen humaan op te vangen. In deze aflevering spreken we met Johnny de Mol over deze passie, wat het hem doet en hoe het zijn blik op de wereld heeft veranderd. Maar ook spreken we over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe het is om in de wereld van de media zo’n centrale rol te spelen. Het belooft een inspirerend gesprek te worden.

kerkpleinbloemendaal.nl

TIP: LEZING "DE HANZE" een machtig verbond van Kooplieden en Steden, door Freek van Schie

TIP: LEZING "DE HANZE" een machtig verbond van Kooplieden en Steden, door Freek van Schie

Heeft u ooit steden als Bremen, Hamburg, Lubeck, Wismar, Rostock of Stralsund bezocht en was u toen ook zo onder de indruk van deze Hanzesteden?

Een hanze of hanza ('groep', 'schare' of 'gevolg', van het Oudhoogduits hansa)was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de middeleeuwen. Door samenwerking probeerden ze hun handel te beschermen en uit te breiden.

Datum: donderdag 3 mei 2018, Tijd: 10.00 - 12.00 uur.

Docent: Freek van Schie,

Kosten: €4,-

Locatie: Welzijn Bloemendaal, Kerklaan 6, Bennebroek.
Aanmelden: Tel. 023- 5845300

info@welzijnbloemendaal.nl

WORKSHOP: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

WORKSHOP: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

Als (vrijwilligers)organisatie kun je soms wel wat hulp gebruiken om je dromen waar te maken. Tijdens deze workshop ontvang je informatie over hoe en waar je het beste op zoek kunt gaan naar financiële ondersteuning.

De workshop bestaat uit twee delen. Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Daarnaast wordt besproken hoe een aanvraag kan worden ingediend bij een fonds en aan welke eisen zo'n aanvraag moet voldoen.

Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. Ook kijken we naar alternatieve mogelijkheden om geld te werven. Na deze workshop weet je precies waar je moet zijn en hoe je moet handelen om de dromen van jouw organisatie waar te maken.

www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl

Veteranencafé Bloemendaal 2018

Veteranencafé Bloemendaal 2018

Elke derde donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café ‘t Hemeltje in Bloemendaal.

Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden.
U bent welkom van 16.00 tot 18.00 uur.

oorlogsarchief.bloemendaal.nl

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Natuurlijk iedereen heeft het druk en onze agenda’s staan vaak vol. Toch zijn er veel mensen die graag een steentje zouden willen bijdragen, maar wanneer dan en hoe..? Op vaste dagen en tijdstippen kan dat lastig zijn. Daarom hebben we de flexvrijwilliger in het leven geroepen. De flexvrijwilliger kiest zelf waar en wanneer hij/zij aan iets mee wil doen.

In elke nieuwsbrief tonen we een van de flexvacatures uit ons bestand:

Alpe du Huez 4kids 2018

Net als de Alpe D'Huzes in Frankrijk gaan wij op 4 juli deze activiteit op het Kopje in Bloemendaal houden! Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 proberen zo vaak mogelijk het kopje op te fietsen en halen op deze manier geld op voor KIKA.


Met deze Alpe D'Huez 4 kids willen we zoveel mogelijk geld voor KIKA ophalen. Wij hopen hier een jaarlijks evenement van te kunnen maken, maar voor het zover is moeten wij ook de derde keer laten slagen! Hiervoor kunnen we alle hulp gebruiken! Het evenement vindt plaats op woensdag 4 juli 2018 tussen 15:00 en17:00 uur.

Vrijwilligers zijn hard nodig (!)


Deze dag kan niet zonder vrijwilligers. Om het evenement te laten slagen hebben we er zeker twintig nodig. Dit zal veelal zijn tijdens het evenement zelf, maar ook van te voren kunnen we hulp gebruiken! Verkeersregelaars, Algemene hulp, EHBO, DJ... Wat betreft goederen hebben we niets nodig, maar aangezien dit voor een goed doel is, is alle financiële steun welkom!
www.welzijnbloemendaal.nl

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite