Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, bekijk dan de online versie

Logo Bloemendaal SamenVoor én door burgers

Nieuwsbrief no. 22

05 januari 2018

Een voorspoedig nieuwjaar!

Een voorspoedig nieuwjaar!

Team BloemendaalSamen wenst alle Bloemendalers en initiatiefnemers een voorspoedig en initiatiefrijk 2018!

Vrijwilligerscentrale wordt Vrijwilligerscentrum

Vrijwilligerscentrale wordt Vrijwilligerscentrum

De Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. heet vanaf donderdag 7 december, nationale vrijwilligersdag, Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving. En dat is niet alles: bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw huisstijl. Fris, eigentijds en met een optimistische uitstraling. Wij zijn er erg blij mee!

Ook met de nieuwe naam blijft het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving hét aanspreekpunt voor vrijwillige inzet. Waarbij we inzetten op zowel traditionele als nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, daarbij altijd inspelend op de laatste trends. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, maar doen we samen met onze partnerorganisaties en alle vrijwilligers. Met z’n allen maken we Haarlem en omgeving een beetje mooier!.

Wil jij leren anderen te coachen in het versterken van hun netwerk?

Wil jij leren anderen te coachen in het versterken van hun netwerk?

Volg dan de Training Netwerkcoaching!

In deze training leer je hoe je mensen, die in een isolement zijn geraakt (of dreigen te raken) kunt ondersteunen bij het opbouwen en uitbreiden van nieuwe contacten en activiteiten.

In de training krijgt de toekomstige netwerkcoach handvatten waarbij twee methodieken worden gebruikt. Verder is er veel aandacht voor gespreksvaardigheden en eigen handelen.

“Even Tandemen”, een door Tandem ontwikkelde netwerkscan. Deze geeft op een laagdrempelige wijze inzicht in de huidige situatie en ondersteuning bij het verstevigen van het netwerk.

De methodiek ”natuurlijk een netwerkcoach” ontwikkeld door MEZZO. Deze bestaat uit tien stappen die ingezet kunnen worden bij het helpen versterken van het netwerk.

Lees verder

UITGELICHT!

UITGELICHT!

Kent u dit sympathieke nieuwe initiatief al?

Veteranencafé Bloemendaal 2018

Elke derde donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal.

Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de landmacht, luchtmacht, marine, marechaussee, politie en overige belangstellenden.

Het Veteranencafé wordt gehouden van 16.00 tot 18.00 uur.

In the Picture - vrijwilligerswerk in beeld

In the Picture - vrijwilligerswerk in beeld

Op donderdag 11 januari om 16:30 uur start in Museum Haarlem de nieuwe Gasthuisexpositie. Wethouder J. Botter verricht de opening.

Hierin zijn foto’s te zien die door acht amateurfotografen zijn geschoten bij vrijwilligersorganisaties in de regio. Het werk is een hommage aan de talloze vrijwilligers die Haarlem en omgeving een beetje mooier maken.

Wij nodigen je van harte uit aanwezig te zijn bij deze opening. Graag aanmelden bij beheer@museumhaarlem.nl 

De tentoonstelling is te bezoeken van 11 januari tot 5 februari in Museum Haarlem.

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Vrijwilligerswerk doen is toch veel te druk?

Natuurlijk iedereen heeft het druk en onze agenda’s staan vaak vol. Toch zijn er veel mensen die graag een steentje zouden willen bijdragen, maar wanneer dan en hoe..? Op vaste dagen en tijdstippen kan dat lastig zijn. Daarom hebben we de flexvrijwilliger in het leven geroepen. De flexvrijwilliger kiest zelf waar en wanneer hij/zij aan iets mee wil doen.

In elke nieuwsbrief tonen we een van de flexvacatures uit ons bestand:

Gezelligheidsmensen

Ben jij een gezelligheidsmens en vind je het leuk om op basis van je beschikbaarheid mee te doen met een van onze activiteiten? Onze gasten zijn mensen met een lichamelijke beperking (18 – 45 jaar). Samen met andere vrijwilligers begeleid je hen bij activiteiten zoals bijvoorbeeld samen brunchen of dineren, een bezoek aan Artis, een stads- of boswandeling, een festival of concert of gezamenlijk winkelen. We hebben zo’n 25 gasten en 25 vrijwilligers in ons bestand en zouden het leuk vinden om in de toekomst meer gasten mee te nemen. De meeste activiteiten vinden in het weekend plaats. We zijn blij als je drie keer per jaar mee wilt, maar vaker is natuurlijk meegenomen. Er zijn in totaal zo’n 12 tot 20 activiteiten per jaar.

Opgeven? https://www.zonnebloem.nl/werkgroep-haarlem/contact

Datum en tijd: In overleg

Organisatie: Jongerenwerkgroep De Zonnebloem Haarlem-Zuid-Kennemerland (HZK)

Contactpersoon: Jolanda van Beek, 023-5253929

Locatie: Haarlem en omgeving

Samen maken we de gemeente Bloemendaal nóg leuker!

Bloemendaal Samen is dé plek waar inwoners, (maatschappelijke) organisaties en verenigingen initiatieven kunnen realiseren.
Wat heb je nodig? Kennis, helpers, materiaal, ruimte of financiële ondersteuning?

PLAATS JE INITIATIEF! OF DOE MEE MET ANDEREN!

Logo Gemeente BloemendaalLogo Vrijwilligerscentrale Haarlem
info@bloemendaalsamen.nlbloemendaalsamen.nl

Als u deze nieuwbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

powered by Primosite