UITGELICHT: Areopagus Bloemendaal: gesprek met Johnny de Mol

UITGELICHT: Areopagus Bloemendaal: gesprek met Johnny de Mol
20 april 2018

Zondag 22 april gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met Johnny de Mol. Bij het grote publiek is Johnny de Mol bekend als de zoon van John de Mol jr. en Willeke Alberti.

Johnny is succesvol presentator van programma’s als SynDROOM, Waar is de Mol en de Reis van je leven. Wat velen niet weten is dat Johnny de Mol zich met zijn organisatie ‘Movement on the Ground’ inzet voor de opvang van vluchtelingen. Volgens hem moeten wij vluchtelingen hun menselijkheid teruggeven. De Mols betrokkenheid bij de vluchtelingencrisis in Griekenland begon met de publicatie van de iconische foto op 2 september 2015 van de op het strand aangespoelde peuter Alan Kurdi. Samen met zijn vriend Adil Izemrane kwam De Mol in actie op Lesbos. Dat bezoek was voor hem een van de meest heftige ervaringen in zijn leven en liet hem niet meer los.

Het werd het begin van een grootse actie om vluchtelingen humaan op te vangen. In deze aflevering spreken we met Johnny de Mol over deze passie, wat het hem doet en hoe het zijn blik op de wereld heeft veranderd. Maar ook spreken we over waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe het is om in de wereld van de media zo’n centrale rol te spelen. Het belooft een inspirerend gesprek te worden.

kerkpleinbloemendaal.nl