Initiatieven - Bloemendaal

Bloemendaal

Lezingcyclus: DE BEVRIJDING VAN OOST-AZIE (4 lezingen)

10 april 2018

In deze 4-delige leizingcyclus wordt ingegaan op de bevrijding van Oost-Azie na de overgave van Japan in augustus 1945. Voor 1945 was Oost-Azie een speelbal van koloniale machten, na 1945 een speelbal van de koude oorlog. Wanneer: dinsdag 10, 17, 24 april en 1 mei 2018 Tijd: 15.00 - 17.00 uur Kosten: 4.00 euro Docent: Malcolm McEwan Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Bloemendaal

Lezing BORNEO

29 maart 2018
De reis naar Borneo staat in het teken van het verzamelen van planten, met name orchideeen. We reizen door de binnenlanden van Sarawak waar ook vele andere planten worden gespot en gefotografeerd. Een avontuur waarbij nieuwe soorten worden ontdekt. Deze expedities worden gemaakt om de totale flora van dit deel van Maleisie in kaart te brengen.
Wanneer: donderdag 29 maart 2018 van 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Kosten: euro 4.00
Docent: Art Vogel
Bloemendaal

Koningsdag Bloemendaal Dorp

27 april 2018
Koningsdag altijd een evenement in Bloemendaal-dorp. In de inmiddels populaire "Oranje Pretstraat" (Donkerelaan) is van jong tot oud wat te beleven. Kermis voor de kinderen, een picknickveld voor de gezinnen en natuurlijk niet te vergeten de schitterende optredens elk jaar op het grote podium voor Van Ouds Het Dorpshuis voor de ouderen. Daarnaast natuurlijk ons onvolprezen "Oranje Concert" verzorgt door Jaap Stork in onze schitterende Dorpskerk aan het Kerkplein.
Bloemendaal

Oranjeconcert Bloemendaal

27 april 2018

Voor de 32e keer organiseert het Oranje Comité in samenwerking met Jaap Stork en de Vrienden van de Dorpskerk het inmiddels beroemde Oranje Concert Bloemendaal. Dit jaar zorgt Jaap Stork voor een muzikale reis door twee eeuwen pianoliteratuur met de titel "van Bach tot Bernstein". Kerk open vanaf 12.00 uur. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om Koningsdag in stand te houden incl ons beroemde Oranje concert.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Timmerdorp Bloemendaal 2018. Wie komt helpen?

28 augustus 2018
Om het timmerdorp ook in 2018 tot een succes te maken kan Welzijn Bloemendaal extra begeleiders goed gebruiken!
Het gaat om het begeleiden bij het bouwen van hutten, toezicht houden en ondersteunen van allerhande activiteiten. Ook koken voor de deelnemende kinderen.

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

Werktijden: In overleg. Alles is bespreekbaar, van een uurtje tot een hele dag.
Het timmerdorp wordt gebouwd in de periode 28 t/m 31 augustus.

Functie-eisen: Kinderen (10-12 jaar) kunnen begeleiden Flexibele instelling

Het betreft vacature nummer 6044887 bij het vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.
www.vwc-haarlem.nl
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Koffieconcert Ruïne van Brederode

1 april 2018
Zondag 1 april is het maandelijkse koffieconcert op de Ruïne van Brederode.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Jaarlijkse Zwemfestijn JNBB op 25 maart

5 maart 2018
Ook dit jaar organiseert Jong Nederland Bennebroek is samenwerking met de afdelingen in Spaarndam en Halfweg het zwemfestijn. Een middag vol leuke spellen in het zwembad in Aalsmeer. Vervoer per bus. Ben jij er dit jaar ook weer bij? Zondag 25 maart.
Geef je op voor 16 maart via info@jnbb.nl
Bloemendaal
Overveen
Aerdenhout

LEZING - DE MYSTIEK VAN WAGNER

26 april 2018
Richard Wagner is een zeer omstreden figuur, velen verafgoden hem maar even zovelen verfoeien zijn kunst en vaak nog meer zijn opvattingen. Naast zijn werk als musicus heeft hij veel geschreven over nationalistische zaken. Voor de geschiedenis van de opera is Wagner van onschatbaar belang geweest.

Wanneer: donderdag 26 april, 2018 van 10.00-12.00 uur
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bl;oemendaal
Docent: Malcolm McEwan
Kosten: 4 euro incl. 2 consumpties
Telefoon: 023-5250366
email: christa@welzijnbloemendaal.nl
Bloemendaal
Overveen
Aerdenhout

LEZING - BORNEO

29 maart 2018

De reis naar Borneo staat in het teken van het verzamelen van planten, met name orchideen. We reizewn door de binnenlanden van Sarawak waar ook vele andere planten worden gespot en gefotografeerd. Een avontuur waarbij nieuwe soorten worden ontdekt Wanneer: donderdag 29 maart 2018 van 10.00-12.00 uur Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal Kosten: 4.00 euro Telefoon: 023-5250366 email: christa@welzijnbloemendaal.nl .

Docent: Art Vogel

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

IPad opfriscursus

6 maart 2018

Op dinsdag 6 maart 2018 starten wij met een opfriscursus omgaan met de Ipad. Langzaam alle stappen doornemen, iets extra's leren of leuke spelletjes doen, skypen met uw kinderen of kleinkinderen en wat u zelf nog wilt leren op uw Ipad.. Start: dinsdag 6,13,20,27 maart en 3 april 2018 Kosten euro 35 voor 5 lessen Tijd: 15.00 - 17.00 uur Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal Tel. 023-52 50 366 of per email: christa@welzijnbloemendaal.nl

Bloemendaal

Areopagus - Quirijn de Lang

25 maart 2018
Op zondag 25 maart a.s. om 16.00 uur gaat Ad van Nieuwpoort in gesprek met operazanger Quirijn de Lang. Met Eke Simons aan de vleugel.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Duin Survival Dag

22 april 2018
De Duin Survival Dag is het spannendste dagje uit voor het gezin!

Weet jij hoe je moet overleven in de duinen? We hebben een spannende route voor je uitgezet. Kom met ons boogschieten, klimmen, speuren naar sporen, hutten bouwen, vuur maken, morse seinen, een route lopen met kaart en kompas en leer hoe je als boomdetective te werk gaat!

Aan het eind van de tocht, als je honger hebt gekregen van al je inspanningen, mag je je eigen broodje bakken! De postentocht van ongeveer 2 km lengte vindt plaats rond het bezoekerscentrum en in de Kennemerduinen voor gezinnen met kinderen van 4-12 jaar.

Ook geschikt voor verjaardagspartijtjes. Van te voren reserveren is niet nodig! Starten kan tussen 11.00 en 15.00 uur bij de balie van het bezoekerscentrum.

Toegang:
Volwassenen € 5,-
Kinderen vanaf 4 jaar € 8,50

Honden zijn niet toegestaan in dit gedeelte van het Nationaal Park.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Gezocht: Vrijwilligers 'Paddentrek'

5 februari 2018

Regio Kennemerland, ook bij u in de buurt.

Bent u betrokken bij de natuur en op een vast moment in de week beschikbaar? En bent u niet bang om salamanders, kikkers en padden op te pakken? Geef u dan op als vrijwilliger via www.padden.nu.

Bloemendaal

Concertagenda 2018 Dorpskerk Bloemendaal

11 februari 2018

maandelijks een mooi concert in Dorpskerk Bloemendaal georganiseerd door st. Vrienden van de dorpskerk. http://www.dorpskerkbloemendaal.nl/programma.html

Bloemendaal

Lezingcyclus - Het Midden-Oosten, geschiedenis en conflicten (6 lezingen)

8 maart 2018

Deze lezingcyclus probeert de achtergrond van het nieuws over het Midden-Oosten duidelijk te maken. Het ontstaan van de Arabische staten en hun onderlinge verhouding. De opkomst van het zionisme en de oprichting van de staat Israel en de geschiedenis van het Arabisch-Israelisch conflict.

6 lezingen op 8, 15, 22, 29 maart en 12 en 19 april 2018

Kosten Euro 37.50 (6 lezingen) door Freek van Schie

Lokatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Eetclub Bloemendaal e.o.

26 januari 2018

Eetclub in oprichting zoekt leden, leeftijd 45+. We zijn nu met 2-3 dames en mijzelf en we komen uit Haarlem / Hillegom / Bennebroek. Samen eten is een aangename manier kleurrijke mensen te leren kennen. Ons motto: vers klaargemaakt is eten veel lekkerder, maar we moeten ook nog veel leren. Lekker eten, gezellig koken en goed gezelschap, en een glas goed wijn erbij. Het idee is om beurten bij iemand te eten, de gastgever bereidt het voor, met hulp van 1 of 2 anderen.

 

Schrijf een reactie hieronder of neem contact op johanlammers@live.nl voor vragen en interesse.

Bloemendaal

Buurtpreventie Boslaan e.o.

13 januari 2018

Een WhatsApp Buurtpreventie groep voor de Boslaan e.o. in Bloemendaal om het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners te verhogen. De volgende straten worden bij de groep betrokken: Boslaan, Zonnehof, Bos en Duinlaan en het Boshofje.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Veteranencafé Bloemendaal 2018

18 januari 2018
Elke 3e donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal.
Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden.
Van 16.00 - 18.00 uur.
Bloemendaal
Overveen

Aelbertsberg

18 februari 2018

Stichting Bloemendaal Initiatief duikt in de geschiedenis van Aelbertsberg, het jachtslot van de Graven van Holland aan het meertje van Caprera. Alles wat rest van het roemruchte Jachtslot is een vervallen stenen gedenkmuurtje uit de jaren 70 met een bescheiden bordje vlak achter de Hockeyclub van Bloemendaal. Velen lopen er dagelijks langs onderweg naar de velden KG3 en KG4 zonder enig acht te slaan op deze historische plek. Hoog tijd voor een initiatief de Bloemendalers meer bewust te maken van dit bijzondere verleden. Hiertoe wordt een bijeenkomst georganiseerd in de Dorpskerk, en plaquette geplaatst bij de Genestetbank, het monumentje opgeknapt en beter zichtbaar gemaakt. 

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Samen dementie vriendelijk

2 december 2017
Landelijk loopt er een campagne: Samen dementie vriendelijk.
https://samendementievriendelijk.nl/wat-kun-jij-doen

Gratis Online trainingsaanbod: https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Welzijn Bloemendaal

2 december 2017
Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:
- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)
- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.
- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl
of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/
Bloemendaal

Leuk vrijwilligerswerk bij Thijsses Hof

2 december 2017

In welke 'boomgroep' zou u vrijwilligerswerk bij Thijsses hof willen doen?

Behalve als groenmedewerker zijn er meerdere actuele vacatures:

Als oproepkracht:

- buurtbewoner in Bloemendaal die met regelmaat sleuteldiensten wil draaien op de zaterdagen (dat betekent openen en sluiten op zaterdagen in de winterperiode).

- cultuurhistorische gidsen die het verhaal van Jac.P.Thijssen in de binnenduinrand kunnen vertellen t.b.v. (fiets) arrangementen die worden geboekt bij de balie van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

 

 

Bloemendaal

Dierenverzorger/Terreinmedewerker Hertenkamp

22 november 2017

Hertenkamp zoekt nieuwe vrijwilligers:

Het voederen en verzorgen van de dieren, het schoonmaken van hokken en stallen, overige voorkomende werkzaamheden. De werkzaamheden gebeuren in teamverband en vinden veel buiten plaats. Vacaturenummer: 6043499 Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.

Kom langs bij de VWC aan de Nieuwe Groenmarkt 51 om je verder te informeren.

Bloemendaal
Overveen

Jutbakken weer op Bloemendaalse strand!

19 november 2017

Net als vorig winterseizoen heeft de gemeente Bloemendaal op verzoek van Juttersgeluk weer 5 jutbakken geplaatst op het strand. De bakken zijn geplaatst bij de strandafgang bij de Kop van de Zeeweg, bij afslag De Lakens, Parnassia, Kattendel en bij Duin & Kruidberg. Op het strand ligt ook ’s winters vaak aangespoeld en achtergelaten afval. Door de oproep ‘Doe mee, verlos de zee’ op de jutbakken te spijkeren, willen we strandbezoekers motiveren afval van het strand te halen en in deze bakken te deponeren. Wij recyclen dit afval dan in ons sociale upcycle atelier.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Lustrum Kennemer Lyceum

13 januari 2018

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Concerten Muzenforum

26 november 2017

Het nieuwe programma van Muzenforum is bekend. Ook komend seizoen 2017-2018 geven we weer 8 prachtige klassieke concerten in de Burgerzaal van gemeentehuis Bloemendaal.

Op www.muzenforum.nl staat het volledige programma en zijn direct kaarten te bestellen

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Koningsspelen

20 april 2018
Op deze dag komen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 naar het Bloemendaalse strand om mee te sporten! Wij zoeken mensen die een leuke sportieve clinic kunnen geven
Bloemendaal

Concert in podium de kapel

26 oktober 2017
Zes concerten door koninklijk conservatorium in Den Haag, ierdere laatste donderdag v.d. maand van 20.00 tot 22.00 u
Bloemendaal

Voorleesuurtje op de woensdagmiddag

11 oktober 2017
Elke woensdagmiddag lezen we voor aan jonge kinderen. Kom samen met je kind gezellig luisteren naar de mooiste verhalen en neem een flinke stapel boeken mee naar huis voor nog meer voorleesplezier.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Toolkit 'Lobbyen... gewoon doen'!

21 maart 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat lijkt nog ver weg, maar de meeste politieke partijen zijn nu al bezig om hun partijprogramma samen te stellen. Vrijwilligerswerk verdient zeker een plek in deze programma’s en ook in het collegeakkoord.

Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar; hoe zet je een effectieve lobby op?

Een handig hulpmiddel hiervoor is de speciale lobbytoolkit die is geschreven door de Vereniging NOV (belangenorganisatie voor vrijwilligersorganisaties). De toolkit is gemaakt in samenwerking met de lobbyvakschool. In principe speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook heel goed te gebruiken voor reguliere lobby.

Download hier de lobbytoolkit GR2018 in Word

Download hier de lobbytoolkit GR2018 in PDF

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bloemendaal zoekt Maatjes!

25 november 2016

Per vrijdag 25 november 2016 is de website Maatjes Bloemendaal in de lucht! Maatjes Bloemendaal wil zoveel mogelijk mensen in de gemeente Bloemendaal stimuleren om vrijwillig maatje te worden. Als maatje kun je wat betekenen voor mensen die weinig contacten hebben of moeilijk de deur uit kunnen. Dat kan zijn vanwege een handicap, een zieke partner, psychische klachten of een hoge leeftijd. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijk om zelfstandig op stap te gaan.

Maatje zijn kost weinig tijd. Met een uurtje per week (of per twee weken) kun je iemand al blij maken. Er zijn al best veel maatjes actief, maar de vraag is groter dan het aanbod. Vandaar deze gezamenlijke campagne van meerdere organisaties binnen de gemeente Bloemendaal.

Maatjes Bloemendaal is ontwikkeld door de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. in nauwe samenwerking met Welzijn Bloemendaal, Tandem-Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans?  Op de website MaatjesBloemendaal worden vrijwillige maatjes een-op-een gekoppeld aan iemand die een coach, mentor of maatje nodig heeft. Bekijk hier de flyer

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

Bloemendaal

Open Kerk

8 november 2017

Iedere woensdag en zaterdag van 11.00 - 13.00 uur kunt u terecht in de Dorpskerk van Bloemendaal om even stil te staan of een kaarsje aan te steken.

Bloemendaal

Stiltehoekje in Dorpskerk

9 november 2017

Behoefte aan stilte, kaarsje opsteken of de binnenkant van de kerk bewonderen? Elke woensdag en zaterdag van 12.00 - 14.00 uur is de dorpskerk open. Stiltehoekje.

Bloemendaal

Kerk St. Raphaël (monument) heeft onderhoud nodig!

17 juni 2016

Het lieflijke kerkgebouw in de stijl van de Amsterdamse School staat op de monumentenlijst van Bloemendaal.  

  • Het onkruid en struiken rondom het gebouw moeten dringend gewied en gesnoeid worden. Daarna bijhouden van de dan weer representatieve tuin. Wie wil onze tuinvrijwilliger worden?
  • Een aantal pijpen van het kerkorgel zijn aangetast. Renovatie kost € 750,00. Donaties gevraagd.
  • De bel in de klokkentoren is vastgelopen. Onderzoeks- en reparatiekosten moeten nog beraamd worden. (hoogwerker/steiger/specialist) Donaties en expertise gevraagd.

Tevens zoeken we een organist voor 2 zondagen per maand. Elke zondag is er om 10.30 uur een dienst van de Vrij Katholieke kerkgemeente. Voor 2 zondagen in de maand bieden we een organist (in opleiding) de gelegenheid in onze kerk de dienst met orgelmuziek te omlijsten. Als tegenprestatie kan er ook in overleg doordeweeks geoefend worden op het orgel. De andere zondagen zijn al voorzien van een organist.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

27 juni 2017

Het zomernummer 2017 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Thema: Bekende Bloemendalers

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Bloemendaal

Buurtpreventie Bloemendaa Noord, Het Duinlustpark

15 april 2016

Wat is buurt preventie ? Ondanks de voortdurende inzet van politie en justitie blijft het aantal inbraken, diefstallen en vernielingen nog altijd stijgen. En dat betekent grote schade aan persoonlijke eigendommen. Plus ergernis, verontrusting en soms zelfs angst. Het doel van een buurtpreventieproject is dat bewoners en politie er samen voor zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder gemak-kelijk de kans krijgen hun slag te slaan.

Dat kan door wat extra op te letten en wat meer betrokken te zijn bij de straat, flat of buurt waar u woont. Uw ervaringen en die van anderen stellen de politie en de buurtbewoners in staat beter op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de buurt. Voor u betekent dat de mogelijkheid om effectieve voor-zorgsmaatregelen te nemen, terwijl ook de politie er met haar dagelijks werk rekening mee kan houden.

Gaat u met ons meedoen om gezamenlijk onze wijken veilig te houden.

Inmiddels zijn al meerdere groepen actief!  Zie voor uitleg: http://www.bloemendaalnoord.nl/Whatsapp%20alert.html

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Comité Gastvrij Bloemendaal (voor Vluchtelingen)

22 september 2015

Actief in ALLE kernen van de gemeente.

Het Comité Gastvrij Bloemendaal was actief in 1995/1996 tijdens de opvang van Asielzoekers in de voormalige Brederodekliniek, nu Park Brederode.

Het was een bijzondere periode voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt.

Nu wij geconfronteerd worden met zoveel vluchtelingen en de Gemeente Bloemendaal de mogelijkheid voor opvang onderzoekt, hebben wij besloten om Gastvrij Bloemendaal weer actief te maken.

We hebben een aantal inwoners bereid gevonden het comité Gastvrij Bloemendaal nieuw leven in te blazen zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de vluchtelingen.

Wij leveren en coördineren vrijwilligerswerk en slaan een brug tussen inwoners en andere betrokken organisaties. Wij geven graag voorlichting over en overleggen regelmatig met de gemeente Bloemendaal.

Bloemendaal
Bennebroek

Tuinderij de Ark

22 september 2015

In het voorjaar van 2015 is Tuinderij De Ark gestart: een combinatie van een zelfoogsttuin en een zorgtuinderij waar op biologisch-dynamische wijze groenten geteeld worden. De tuinderij staat onder leiding van drie professionele tuinders en is gevestigd op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal.

Ontmoetingsplek voor buurtbewoners

Tuinderij De Ark is een ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners. Zo kun je als buurtbewoner een oogstaandeel kopen en je eigen groente komen oogsten. Maar je bent ook van harte welkom om een praatje te maken, een kijkje te nemen bij de groententeelt of het oogstfeest mee te vieren. Of om als vrijwilliger mee te werken.

Kennismaken

Wil je kennismaken met Tuinderij De Ark, kom dan langs op landgoed Dennenheuvel. Als we er zijn, laten we de tuin graag aan je zien. Ook organiseren we af en toe bijeenkomsten en vieringen. Heb je een vraag, stuur ons dan een mail of bel ons. Op onze contactpagina vind je alle gegevens.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen

Welzijn op recept

1 augustus 2015

Welzijn op recept

Bij bepaalde klachten, zoals slapeloosheid of depressiviteit, neemt u wellicht contact op met uw huisarts. De huisarts of praktijkondersteuner kan u dan verder helpen door u bijvoorbeeld te verwijzen naar "Welzijn op Recept".

De gedachte erachter is dat bewegen, creativiteit en samen activiteiten doen, kunnen bijdragen aan het oplossen van uw klachten.

Tot en met 31 maart was het nog een pilot maar het project is verlengd.

Bloemendaal
Bennebroek

Muziekschuur Bloemendaal biedt oefenruimte aan muzikanten

30 juli 2015

De Muziekschuur Bloemendaal biedt oefenruimte voor muzikanten.

Met de Muziekschuur Bloemendaal willen we muzikanten een betaalbare en comfortabele plek bieden waar je echt fijn kunt repeteren en oefenen!

De zaal is 5 bij 6 meter groot en geschikt voor kleine muziekgroepen of koren.

De ruimte is ook geschikt om muziekles of een workshop te geven.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Bloemendaal
Overveen

Stichting De Stampertjes

14 juli 2015

Stichting De Stampertjes biedt kleinschalige opvang aan jonge kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het kan hierbij gaan om kinderen met een beperking of ontwikkelings-achterstand en kinderen uit gezinnen met psycho-sociale problemen. De opvang vindt plaats in een aangepast woonhuis in Bloemendaal, in huiselijke sfeer. Per dag worden maximaal 4 kinderen opgevangen door onze vrijwilligers. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers!

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Sport- en spelactiviteiten voor jeugdige vluchtelingen

13 juli 2015

Stichting Marijcke van der Ham-Hanou Fonds (MHH fonds)

De filosofie van het fonds: geld uit het fonds beschikbaar stellen voor aktiviteiten om jonge politieke vluchtelingen de mogelijkheid te bieden zich via sport- en spelactiviteiten beter in de Nederlandse samenleving thuis te gaan voelen.

Het MHH fonds wil de organisatie samen doen met personen en instellingen, die zich daarvoor belangeloos willen inzetten. Met een dergelijke opzet heeft het MHH fonds positieve ervaring opgedaan in asielzoekerscentra in Bloemendaal en Heemskerk.

Omdat er op dit moment geen asielzoekerscentrum is in Bloemendaal en de directe omgeving, worden nu de activiteiten gericht op de kinderen van politieke vluchtelingen, die in de gemeente Bloemendaal of de regio wonen. daarbij is het mogelijk om de activiteiten zowel te richten op individuen als op groepen

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

2 december 2017

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

2 december 2017

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bezoek aan Huis vrijwilligers

11 juni 2015

Maak je makkelijk contact en sta je open voor nieuwe dingen? Wil je, in overleg, op een vast tijdstip een oudere helpen? Bijvoorbeeld één keer in de twee weken een uur of 2 samen met deze oudere boodschappen doen, wandelen of koken. Je bent iemand die goed kan plannen en zich aan zijn afspraken houdt. Dan is dit iets voor jou!

Bloemendaal

Buurtvereniging Bloemendaal Noord, voor en door bewoners

31 mei 2015

Buurtvereniging voor en door bewoners

Het bevorderen van leef- en woongenot en de sociale cohesie van Bloemendaal-Noord. opgericht in 2009

http://www.bloemendaalnoord.nl