Initiatieven - Bennebroek

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Midwinter Juttersochtend met Juttersgeluk

22 december 2017
Op vrijdag 22 december vieren we Midwinter (de Winterwende) bij Juttersgeluk.
Hoewel Midwinter het gevoel aanduidt dat we halverwege de winter zijn, is dat niet zo. Het is het begin van de winter. De zon is even tot stilstand gekomen en keert zijn weg weer richting het Noordelijk halfrond. Het licht komt ons dus weer tegemoet!
Kom ook met ons jutten op dit speciale moment!
Deelname is gratis.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Herdertjestocht Vogelenzang

24 december 2017
Kom ook meelopen. Voor alle leeftijden.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kerstavond in Bloemendaal

24 december 2017
Nu de Sint voor een jaar weer is uitgezwaaid, maken we ons op voor het Kerstkind...

Het Kerkplein in Bloemendaal is er (bijna) klaar voor.

Natuurlijk weer een grootse viering van Kerstavond voor alle kinderen van onze dorpen en voor wie graag weer eens kind wil worden.

Komt allen! Maar weet: de kerk is maar klein, dus voor het Kerstverhaal in de Kerk op Kerstavond moeten kaarten worden opgehaald. Info: zie flyer en op kerkpleinbloemendaal.nl
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

9 december 2017
Op donderdag 7 december, nationale Vrijwilligersdag, verandert de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. haar naam in Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving. En dat is niet alles: we introduceren ook een nieuw huisstijl. Fris, eigentijds en met een optimistische uitstraling. Wij zijn er erg blij mee!

Ook met de nieuwe naam blijft het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving hét aanspreekpunt voor vrijwillige inzet. Waarbij we inzetten op zowel traditionele als nieuwe vormen van vrijwilligerswerk, daarbij altijd inspelend op de laatste trends. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, maar doen we samen met onze partnerorganisaties en alle vrijwilligers. Met z’n allen maken we Haarlem en omgeving een beetje mooier!.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kerst in de duinen

17 december 2017
Kom in de Kerstsfeer op zondag 17 december bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen.
De schaapsherder is er met de kudde en natuurlijk mag je schapen aaien.
Luister naar de kerstliederen van het shantykoor en vind de allerleukste duurzame kerstcadeautjes bij een van de kraampjes of in onze mooie winkel.

Er zijn winterse knutsels te maken (tegen een kleine vergoeding), zoals een voederbol voor de vogels of een kerstbal van zachte schapenwol.

Het Duincafé zorgt voor een warme ontvangst met warme chocomel, glühwein en andere winterse versnaperingen.

Toegang is gratis, honden zijn niet toegestaan.
11.00 - 16.00 uur
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Samen dementie vriendelijk

2 december 2017
Landelijk loopt er een campagne: Samen dementie vriendelijk.
https://samendementievriendelijk.nl/wat-kun-jij-doen

Gratis Online trainingsaanbod: https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kerstconcert Easy Listenling voor Goed Doel

17 december 2017
Genieten van een gezellig easy listening kerstconcert én het goede doel steunen? Dat kan!

Rotaryclub Bloemendaal-Caprera, organiseert op zondagavond 17 december om 14.00 uur een kerstconcert met zangeres Anita Sanders en pianist Ed Idema.

Dit jaar gaat de opbrengst naar Aviation Sans Frontiéres, http://www.asf-fr.org/en deze organisatie biedt cruciale logistieke ondersteuning aan meer dan 180 organisaties en biedt snelle effectieve humanitaire hulp.
Tevens begeleidt Aviation Sans Frontiéres elk jaar honderden kinderen die dringende medische zorg nodig hebben om operaties te ondergaan.

Kaarten a € 20,00 te bestellen via:
info@homesession.nl
te betalen op het rekening nummer NL03ABNA0603085202 van Rotary Club Bloemendaal Caprera.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Welzijn Bloemendaal

2 december 2017
Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:
- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)
- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.
- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl
of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/
Bennebroek

Kerstconcert in t'Trefpunt

22 december 2017
Popkoor Just for Fun
uit De Zilk bestaat sinds januari 1998 en wordt gevormd door een groep enthousiaste leden van alle leeftijden. De zangers en zangeressen komen uit De Zilk en omliggende dorpen en het koor geniet ruime bekendheid in de regio. Het koor staat onder leiding van dirigent Geert Bremer.

22 november om 20.00 uur geven ze een mooie kerstconcert!

Kaarten vooraf te bestellen via info@justforfundezilk.nl of 06 40093528
of voor aanvang van het concert.

Kerk is om 19.30 open.
Bennebroek

Cursus Spreekvaardigheid Engels

12 januari 2018

U leert tijdens deze cursus vlotter en beter Engels spreken, het Engels waar u in alledaagse situaties mee te maken krijgt.

Bennebroek

kerst st. jozefparochie

25 december 2017

als lid van het parochieteam st.jozefparochie bennebroek en bezoeker 80 +, kwam ik tot de conclusie dat er in aanloop tot kerst veel georganiseerd wordt, maar met kerstmis zelf zitten er toch veel mensen alleen. Mijn idee is om tweede kerstdag een diner te organiseren op de pastorie van de st.jozefparochie voor diegene die zich niet zo gauw zullen aanmelden voor de grootschalige vieringen, wij willen maximaal 25/30 personen benaderen om ze een sfeervolle kerstmiddag/avond te bezorgen. Mijn kleinzoon volgt de koksopleiding en die gaat voor ons koken. ik wil dit van harte bij u aanbevelen !

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bezorgers gezocht!

20 november 2017

Leest u ook graag het Bloemendaal Nieuwsblad?

Een belangrijke informatiebron voor de bewoners van de gemeente. Helaas lukt het op dit moment niet de verspreiding in alle wijken rond te breien omdat er niet voldoende bezorgers zijn. Het gaat om 1x per week. Kent u mensen die dit op zich zouden willen nemen? (het gaat hier niet om vrijwilligerswerk)

Ze kunnen zich aanmelden bij de Rayon manager Marian Leemans marian.leemans@buijzepers.nl

071-3619323 Of zich aanmelden via de website http://buijzepers.nl/bezorger-worden/

Bennebroek

Speelplein

14 november 2017
In Bennebroek zijn op een paar plekken speelterreinen ingericht. In de directe omgeving van de Sparrenbosschool ligt geen speelterrein óf wordt deze gescheiden door de drukke Rijksstraatweg. Kinderen uit deze kern van het dorp hebben hierdoor geen uitdagende speelplek tot hun beschikking. In 2017 is het speelterrein van de Sparrenbosschool ‘openbaar’ verklaard om ook ná schooltijd de fungeren als verzamel- en speelplaats voor de kinderen uit de (directe) omgeving.
Verzamelplaats
Deze locatie is als verzamel-/speelplaats voor een klein dorp als Bennebroek zeer belangrijk, aangezien er drie basisscholen in Bennebroek zitten. Een groot deel van de kinderen van deze scholen woont in de directe omgeving van de Sparrenbosschool. Er zit wrijving in de onderlinge relatie tussen de kinderen van de verschillende scholen. Doordat de kinderen elkaar weinig ontmoeten (en er ook geen locatie beschikbaar is) blijft de onderlinge relatie verstoord. Hierdoor zijn wij in groep 8 genoodzaakt een aantal projecten te verzorgen om de overgang naar het voortgezet onderwijs te vergemakkelijken. Daar kunnen ze tenslotte bij elkaar in de klas komen.
Door in een eerder stadium te investeren in de doelgroep 4 t/m 12 jaar leren ze elkaar (beter) kennen en zijn er geen verschillen meer. Kinderen én (groot)ouders krijgen zo ook de kans om elkaar op het speelplein van de Sparrenbosschool te ontmoeten. De verbinding in het dorp neemt hierdoor toe.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Concerten Muzenforum

26 november 2017

Het nieuwe programma van Muzenforum is bekend. Ook komend seizoen 2017-2018 geven we weer 8 prachtige klassieke concerten in de Burgerzaal van gemeentehuis Bloemendaal.

Op www.muzenforum.nl staat het volledige programma en zijn direct kaarten te bestellen

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Koningsspelen

20 april 2018
Op deze dag komen alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8 naar het Bloemendaalse strand om mee te sporten! Wij zoeken mensen die een leuke sportieve clinic kunnen geven
Bennebroek

Kerstsamenzang

21 december 2017
Kerstsamenzang/musical op schoolplein Fransiscusschool van 17.00-20.00 uur
Bennebroek

Buurttuin lunch en film

28 december 2017
De hartekamp verzorgt in samenwerking met welzijn bloemendaal een heerlijke biologische lunch uit eigen tuin, waarna u een leuke film kunt zien.
U kunt kiezen voor aleen de lunch voor 4 euro of alleen de film 3,50 euro alle twee mag uiteraard ook.
U kunt in de beschrijving zien waar de film over gaat.
Dit initiatief vindt iedere laatste donderdag v.d. maand plaatst.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

750 euro

16 oktober 2017

Wesseling tuinen gunt ook dit jaar weer 750 euro aan een maatschappelijke organisatie. Dit i.p.v. kerstkaarten te versturen. Er zijn 3 organisaties genomineerd.

- Egelopvang Haarlem      - Juttersgeluk Overveen     - Speeltuin de Eenhoorn Haarlem             

Brengt u ook uw stem uit?  Want behalve de extra paar handen die alle drie de organisaties nodig hebben is een onverwachte financiële bijdrage ook erg welkom.  http://www.wesselingtuinen.nl/poll

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Nort C kwartet in de Ruïne van Brederode

1 oktober 2017
zondag 1 oktober sluit het Nort C Jazz Kwartet het koffieconcertseizoen in de Ruïne van Brederode.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Een handje helpen in het duin.

16 september 2017

Duinwerkdagen:

Je een dag lekker buiten in het zweet werken en gelijk de natuur een handje helpen? Op verschillende zaterdagen in het najaar en de winter organiseert onze beheerder PWN onderhoudsdagen in het duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Kijk voor een datum en een locatie die jou uitkomt en doe mee: http://tinyurl.com/yc5yjt94

 

o.a bij Koevlak en Parnassia.  

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Lezingen bij Sterrenwacht Copernicus

21 september 2017

Lezingen seizoen 2017 – 2018

Elke maand nodigen we een expert uit voor een lezing over zijn of haar vakgebied. Deze spreker licht één of meerdere aspecten van de sterrenkunde, weerkunde en/of ruimtevaart toe en maakt deze voor een breder publiek begrijpelijk.

Locatie: bezoekerscentrum “De Kennemerduinen” te Overveen (ingang Koevlak).

Aanvang: 20:00 uur Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Bennebroek

Speeltoestel Lage Duin Bennebroek

31 december 2017

Er ontbreekt in deze kindvriendelijke wijk een speeltoestel. Ik woon er nog maar kort maar zou graag op een voor de kinderen gezellige plek de buren, de wijk of zelfs de bewoners van het hele dorp ontmoeten. Een speeltuin zorgt altijd voor de mogelijkheid van een ontmoeting met een praatje wat weer de onderlinge samenhang versterkt.

Bennebroek

Mamacafé

6 september 2017

Deze activiteit is bedoeld voor jonge en aanstaande ouders (moeders en vaders) van kinderen tot 4 jaar. Zij kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de omgang met hun kinderen. 

De eerste bijeenkomst heeft als thema: Brainstormen.

U bent welkom iedere eerste woensdag van de maand van 10.00-11.30 uur.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Toolkit 'Lobbyen... gewoon doen'!

21 maart 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Dat lijkt nog ver weg, maar de meeste politieke partijen zijn nu al bezig om hun partijprogramma samen te stellen. Vrijwilligerswerk verdient zeker een plek in deze programma’s en ook in het collegeakkoord.

Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar; hoe zet je een effectieve lobby op?

Een handig hulpmiddel hiervoor is de speciale lobbytoolkit die is geschreven door de Vereniging NOV (belangenorganisatie voor vrijwilligersorganisaties). De toolkit is gemaakt in samenwerking met de lobbyvakschool. In principe speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook heel goed te gebruiken voor reguliere lobby.

Download hier de lobbytoolkit GR2018 in Word

Download hier de lobbytoolkit GR2018 in PDF

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

In the Picture?

1 februari 2017

In the picture!

Op 16 januari 2016 was de kick-off van het fotoproject ‘In the Picture’.

Dit project heeft als doel om de Haarlemse  en Bloemendaalse vrijwilliger in 2017 optimaal in beeld te brengen. Hiervoor gaan de deelnemende fotografen diverse fotoreportages bij vrijwilligersorganisaties maken. Zo krijgen zij de kans om hun kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

De organisaties profiteren hier op hun beurt weer van doordat ze gratis een uitgebreide fotoreportage van de activiteiten van hun vrijwilligers ontvangen. Begin volgend jaar wordt het project afgerond met een mooie expositie in het centrum van Haarlem.

Geïnteresseerd om jouw organisatie in the picture te laten zetten? Stuur dan een mail met korte motivatie naar inthepicture@vwc-haarlem.nl 

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Vervoeren van G voetballers

23 december 2016
Bij onze voetbal vereniging (BVC Bloemendaal) hebben wij al jaren een G-team. Dit team bestaat uit 9 spelers. Voor dit team zijn wij op donderdag en zaterdag op zoek naar vervoer.
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bloemendaal zoekt Maatjes!

25 november 2016

Per vrijdag 25 november 2016 is de website Maatjes Bloemendaal in de lucht! Maatjes Bloemendaal wil zoveel mogelijk mensen in de gemeente Bloemendaal stimuleren om vrijwillig maatje te worden. Als maatje kun je wat betekenen voor mensen die weinig contacten hebben of moeilijk de deur uit kunnen. Dat kan zijn vanwege een handicap, een zieke partner, psychische klachten of een hoge leeftijd. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijk om zelfstandig op stap te gaan.

Maatje zijn kost weinig tijd. Met een uurtje per week (of per twee weken) kun je iemand al blij maken. Er zijn al best veel maatjes actief, maar de vraag is groter dan het aanbod. Vandaar deze gezamenlijke campagne van meerdere organisaties binnen de gemeente Bloemendaal.

Maatjes Bloemendaal is ontwikkeld door de Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. in nauwe samenwerking met Welzijn Bloemendaal, Tandem-Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans?  Op de website MaatjesBloemendaal worden vrijwillige maatjes een-op-een gekoppeld aan iemand die een coach, mentor of maatje nodig heeft. Bekijk hier de flyer

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Project 'In the Picture'

18 november 2016

Het project ‘In The Picture’ heeft als doel het vrijwilligerswerk in Haarlem e.o. - dus ook in gemeente Bloemendaal-  in 2017 nog beter in beeld te brengen. Ben je amateurfotograaf en wil je graag meer ervaring opdoen en je kennis en netwerk vergroten? Meld je dan aan voor het project In the Picture.

De volledige vacature staat op http://www.vwc-haarlem.nl/vacaturebank-vrijwilligers   vacaturenr. 6044318

Bennebroek
Vogelenzang

Woensdagavond club

3 november 2016
De Hartekamp organiseert op woensdagavond activiteiten waar vrijwilligers voor nodig zijn.

De ene woensdagavond: Een uurtje creatief?
De ander woensdagavond: Beetje kletsen, dansen en een muziekje draaien...

Wie of wie helpt deze buurtjes aan een leuke woensdagavond?


Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Aerdenhout

Maatjes GGZ

8 september 2016

Maatjes GGZ zet zich in om sociale contacten te vergroten, eenzaamheid te verminderen en participatie in de samenleving te stimuleren voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door de inzet van vrijwilligers wordt het gevoel van ‘erbij horen’ vergroot. Bij Maatjes GGZ brengen wij vrijwilligers in contact met mensen met een vraag naar een maatje.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen zoekt balievrijwilligers

15 augustus 2016

Wij zoeken vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen aan de balie van het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Heeft u affiniteit met de natuur en met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Bent u klantgericht en minimaal een dagdeel in de week beschikbaar? Kunt u goed samenwerken en goed met kinderen om gaan? Neem dan contact op met ons! Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 in Overveen. U kunt ook mailen naar nanda.vlam@np-zuidkennemerland.nl 

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Rijbewijskeuring voor Ouderen/Ouderenspreekuur

2 juli 2016

Oudere automobilisten (B/BE) en motorrijders (A) hoeven zich pas vanaf hun 75e voor het rijbewijs te laten keuren.

Stichting MediPartners Nederland is een netwerk van officieel geregistreerde keuringsartsen. De artsen voeren betaalbare rijbewijskeuringen uit. Vanaf 8 juli zal de stichting ook in de gemeente Bloemendaal rijbewijskeuringen verrichten.

Ook is er spreekuur voor ouderen die met hun (thuis)zorgvraag om wat voor reden dan ook niet bij de huisarts terecht kunnen. Gecompliceerde medische vragen, ondersteuning en praktische hulp... ook hierbij kan de stichting helpen. 

 Locaties: Wmo loket Bloemendaal en Bennebroek.

 

Bennebroek

Buurttuin Bennebroek

6 juli 2016

Buurttuin Bennebroek!

woensdag 6 juli 2016 was de officiele opening. Maar eerder al dit jaar hadden we gezaaid. Nu mogen we oogsten.

Buurtbewoners van harte welkom om als vrijwilliger te helpen in de tuin.

locatie: Centraal Servicepunt Bennebroek, Kerklaan 6, Bennebroek.

 

Bennebroek

The Living Museum In Bennebroek

25 juni 2016

The Living Museum is een Stichting zonder winstoogmerk. Het is een Outsider Art Programma, een vrijplaats voor kunstenaars en geen dagbesteding. Het is een plek waar niet beoordeeld en geoordeeld wordt. Iedereen is er welkom. 

Iedereen die tot op heden bij ons binnen is gelopen en aan het werk is gegaan roemt de ruimte en de sfeer in het centrum. Je voelt je er fijn. En mensen maken er prachtige kunst. 

Kom ook eens kijken.  Elke dag open. 10.30 - 16.00 uur.

 

Bennebroek
Vogelenzang

Expositie ruimte in CSP

16 juni 2016
Bennebroek is een expositieruimte rijker! In het Centrale Servicepunt Bennebroek (CSB) aan de Kerklaan kunnen scholen en andere maatschappelijke instellingen vanaf medio juni 2016 hun mooie zelfgemaakte kunstwerken ten toon stellen
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Doe mij maar uiensoep

15 juni 2016

Plastic soep. Alleen al van de naam word ik misselijk. Samen kunnen we er voor zorgen dat die soep niet nog gevulder wordt.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

De zorg verandert. Hoe gaat het met u?

7 juni 2016

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een landelijk initiatief dat laat zien waar goede zorg om draait. Juist nu er veel in de zorg verandert. Ook in deze gemeente zijn er veranderingen. Door twee keer per jaar de online vragenlijst in te vullen, brengt u in beeld wat voor u belangrijk is. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. Hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert. 

U kunt meedoen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl als:

  • u een chronische ziekte of beperking heeft;
  • u merkt dat uw leven verandert nu u ouder wordt;
  • u als mantelzorger zorgt voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende.
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Cursus Verkeersregelaar via e-learning

31 mei 2016

Voor vrijwilligers: e-learning cursus verkeersregelaars.

Doel Voorafgaand aan een evenement moeten evenementenorganisaties een vergunning aanvragen bij de wegbeheerder. In samenspraak met politie en gemeente wordt het aantal in te zetten evenementenverkeersregelaars bepaald en desgewenst opgenomen in de vergunning. Door de gemeente wordt bepaald of het om evenementenverkeersregelaars voor bepaalde tijd of eenmalige evenementenverkeersregelaars

Bennebroek

Het Creatief Centrum Bennebroek

12 mei 2016

Het Creatief Centrum Bennebroek organiseert creatieve cursussen en workshops voor jong en oud. Het CCB staat bekend om de laagdrempeligheid, gezellig sfeer, individuele benadering en creativiteit. Even wat belangrijke zaken op een rij:

  • Sinds augustus in  t´Trefpunt in Bennebroek. We zijn erg blij met de nieuwe lokatie!
  • Meer ruimte, Meer aanbod. Nieuwe cursussen en workshops. Het volledige cursusprogramma en alle informatie staat de website.
  • Open Ateliers 
  • Jaarlijkse Open Dag 
  • de functie van secretaris is vacant. Wie o wie?
Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

27 juni 2017

Het zomernummer 2017 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Thema: Bekende Bloemendalers

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Vereniging Veilig Bloemendaal VVB

7 juli 2017

DOEL VAN DE VERENIGING De VVB ziet toe op het niveau van de veiligheid van de inwoners van de gemeente Bloemendaal en tracht dat niveau te verbeteren.

Zie voor alle info: www.verenigingveiligbloemendaal.nl 

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Samen naar het theater!

7 april 2016

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. U wordt thuis opgehaald en weer naar huis gebracht. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

JPB Jongerenpanel

1 februari 2016

Om hun Gemeente beter te laten weten wat jongeren belangrijk vinden zijn wij, een groepje jongeren uit de gemeente Bloemendaal gestart met het JPB. Dit staat voor Jongeren en Politiek Bloemendaal.

Wij willen jongeren van 12-18 jaar bewust maken van de invloed die ze hebben op hun eigen leefomgeving en hen betrekken bij activiteiten en besluitvorming van de Gemeente.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Buurtbemiddeling Bloemendaal (MeerWaarde)

14 december 2015

PROBLEMEN MET UW BUREN? BUURTBEMIDDELING KAN HELPEN!

http://www.meerwaarde.nl/bloemendaal

De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Maar soms is dat niet het geval. Kleine irritaties tussen buren kunnen dan uitgroeien tot grote problemen. In veel van die gevallen maken opgelopen emoties het moeilijk om nog in redelijkheid met elkaar te praten. Het gevolg kan zijn dat de situatie steeds onprettiger wordt. Buurtbemiddeling kan in die gevallen helpen er samen met uw buren uit te komen. De goedgetrainde vrijwilligers zijn onpartijdig, spelen niet voor rechter en vellen ook geen oordeel. Zij proberen de partijen weer met elkaar te laten praten en samen aan een oplossing te werken.

Bennebroek

Trefpuntcafé's voor een boeiend verhaal van een bijzondere gast

8 januari 2016

Trefpuntcafé. Voor mensen uit Zuid-Kennemerland, geïnteresseerd in samenleving en cultuur. Thema’s: zorg, politiek, kunst, gezondheid, religie, economie, natuur. Een boeiend verhaal van een bijzondere gast over een actueel onderwerp.     Gesprek, discussie en ontmoeting in een ontspannen sfeer.

Met koffie, thee en een drankje.

Iedere eerste (soms tweede) vrijdag van de maand in het Trefpunt, Akonietenplein 1 te Bennebroek. Deur open 20.00 uur. Aanvang lezing 20.30 uur. De toegang is vrij, voor een consumptie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. U bent van harte welkom! Zie www,pkntrefpunt.nl voor volgende datum en thema.

 

Bloemendaal
Bennebroek

De Vertelschuur

25 november 2015

De Vertelschuur is een podium voor de vertelkunst.

De Vertelschuur is een oude verbouwde schaapskooi waar de vertelkunst levend wordt gehouden. Verhalen kunnen je diep raken: menselijke lotgevallen worden verwoord: als sprookje, legende, mythe of een eigentijds verhaal: ernstig, wijsheidsvol, verrassend, lichtvoetig. Met een traan en een lach ontstaat er een web van verbeeldingskracht tussen verteller en publiek.

Eén zondag in de maand (soms meer) is er een vertelvoorstelling voor volwassenen. Tijdens schoolvakanties is er een kindervertelvoorstelling.

Zie voor het actuele programma en voor reserveringen: www.devertelschuur.nl

Bennebroek
Overveen

Uitbreiding paddenwerkgroep Joan Mauritsplein

23 november 2015

Help mee met de paddentrek op het Joan Mauritsplein (JMP).

Sinds 2003 verzorg ik de padden- en kikkertrek op het Joan Mauritsplein. De laatste jaren wordt het aantal over te zetten dieren steeds groter. In 2015 waren het er ruim 650. In 2016 ook weer vele emmers vol...

Ik doe dit werk samen met een medebewoner van het plein, maar dit is niet voldoende. Wie komt ons minimaal een avond per week helpen van half februari tot half april?

Bennebroek

Tijdschrift "Heerlijkheden" van HV-HB

1 november 2015

Het kwartaaltijdschrift 'HeerlijkHeden' van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, bevat elke uitgave weer een grote variëteit aan artikelen.

Www.hv-hb.nl 

Bennebroek

Joost Viering, Elke 3e zondag van de maand

17 februari 2016

Joost is anders dan de gewone kerkdienst. Joost is er voor mensen die op zoek zijn naar een ander geluid in het drukke leven van alle dag. Joost gaat over vragen die er toe doen: relaties, maatschappij, spiritualiteit, plezier en zinnig leven. Joost is er elke derde zondag van de maand om 10:00 uur in het Trefpunt aan het Akonietenplein 1 in Bennebroek.

Welkom!

Joost Viering

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Comité Gastvrij Bloemendaal (voor Vluchtelingen)

22 september 2015

Actief in ALLE kernen van de gemeente.

Het Comité Gastvrij Bloemendaal was actief in 1995/1996 tijdens de opvang van Asielzoekers in de voormalige Brederodekliniek, nu Park Brederode.

Het was een bijzondere periode voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt.

Nu wij geconfronteerd worden met zoveel vluchtelingen en de Gemeente Bloemendaal de mogelijkheid voor opvang onderzoekt, hebben wij besloten om Gastvrij Bloemendaal weer actief te maken.

We hebben een aantal inwoners bereid gevonden het comité Gastvrij Bloemendaal nieuw leven in te blazen zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de vluchtelingen.

Wij leveren en coördineren vrijwilligerswerk en slaan een brug tussen inwoners en andere betrokken organisaties. Wij geven graag voorlichting over en overleggen regelmatig met de gemeente Bloemendaal.

Bennebroek

Bezoekersgroep ISP

22 september 2015

het InformatieSteunPunt (ISP) bezoekt meestal op dinsdagavond de mensen die bezoek willen op het terrein van GGZ Ingeest.

Maar ook daarbuiten bezoeken onze medewerkers mensen die bij ons aangeven daar behoefte aan te hebben.

www.informatiesteunpunt.nl

Bloemendaal
Bennebroek

Tuinderij de Ark

22 september 2015

In het voorjaar van 2015 is Tuinderij De Ark gestart: een combinatie van een zelfoogsttuin en een zorgtuinderij waar op biologisch-dynamische wijze groenten geteeld worden. De tuinderij staat onder leiding van drie professionele tuinders en is gevestigd op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal.

Ontmoetingsplek voor buurtbewoners

Tuinderij De Ark is een ontmoetingsplek voor en door buurtbewoners. Zo kun je als buurtbewoner een oogstaandeel kopen en je eigen groente komen oogsten. Maar je bent ook van harte welkom om een praatje te maken, een kijkje te nemen bij de groententeelt of het oogstfeest mee te vieren. Of om als vrijwilliger mee te werken.

Kennismaken

Wil je kennismaken met Tuinderij De Ark, kom dan langs op landgoed Dennenheuvel. Als we er zijn, laten we de tuin graag aan je zien. Ook organiseren we af en toe bijeenkomsten en vieringen. Heb je een vraag, stuur ons dan een mail of bel ons. Op onze contactpagina vind je alle gegevens.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen

Welzijn op recept

1 augustus 2015

Welzijn op recept

Bij bepaalde klachten, zoals slapeloosheid of depressiviteit, neemt u wellicht contact op met uw huisarts. De huisarts of praktijkondersteuner kan u dan verder helpen door u bijvoorbeeld te verwijzen naar "Welzijn op Recept".

De gedachte erachter is dat bewegen, creativiteit en samen activiteiten doen, kunnen bijdragen aan het oplossen van uw klachten.

Tot en met 31 maart was het nog een pilot maar het project is verlengd.

Bennebroek
Overveen

Doorstart "Vorm op Maat" binnen gemeente Bloemendaal

1 april 2016

"Vorm op Maat" maakt doorstart!

Een klein bedrijfspand aan de Bloemendaalseweg in Overveen met vrolijke mensen, die bijzonder nuttige grafische kantoorfuncties uitvoeren tegen buitengewoon schappelijke (zo niet bijzonder lage) tarieven.

Heliomare heeft op 1 april 'Vorm op Maat' overgedragen aan SIG. 

 

Bennebroek
Overveen

Juttersgeluk zoekt vrijwilligers voor expedities en atelier

9 augustus 2015

Strandjutten is een mooie manier om samen aan een duurzame toekomst te werken. Werken aan een plastic vrij strand is niet alleen zinvol voor ons milieu, het geeft mensen zelfvertrouwen en meer eigen waarde. Daarom heeft Juttersgeluk het eerste upcycle atelier geopend. Mensen die minder goed meekomen in de maatschappij kunnen hier werken aan een duurzame toekomst voor zichzelf en voor anderen.

Bloemendaal
Bennebroek

Muziekschuur Bloemendaal biedt oefenruimte aan muzikanten

30 juli 2015

De Muziekschuur Bloemendaal biedt oefenruimte voor muzikanten.

Met de Muziekschuur Bloemendaal willen we muzikanten een betaalbare en comfortabele plek bieden waar je echt fijn kunt repeteren en oefenen!

De zaal is 5 bij 6 meter groot en geschikt voor kleine muziekgroepen of koren.

De ruimte is ook geschikt om muziekles of een workshop te geven.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Orientatie op Vrijwilligerswerk op Afspraak

1 juli 2015

De Consulenten Bloemendaal van de vrijwilligerscentrale Haarlem e.o. komen naar je toe.

Vanaf 1 juli 2015 werken we op afspraak om je te informeren over de mogelijkheden in vrijwilligerswerk in de gemeente Bloemendaal. De consulenten Bloemendaal zijn zowel overdag, avond en evt. op zaterdag hiervoor beschikbaar.

Bedoelt voor iedereen die overweegt (ander) vrijwilligerswerk te gaan doen.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Sport- en spelactiviteiten voor jeugdige vluchtelingen

13 juli 2015

Stichting Marijcke van der Ham-Hanou Fonds (MHH fonds)

De filosofie van het fonds: geld uit het fonds beschikbaar stellen voor aktiviteiten om jonge politieke vluchtelingen de mogelijkheid te bieden zich via sport- en spelactiviteiten beter in de Nederlandse samenleving thuis te gaan voelen.

Het MHH fonds wil de organisatie samen doen met personen en instellingen, die zich daarvoor belangeloos willen inzetten. Met een dergelijke opzet heeft het MHH fonds positieve ervaring opgedaan in asielzoekerscentra in Bloemendaal en Heemskerk.

Omdat er op dit moment geen asielzoekerscentrum is in Bloemendaal en de directe omgeving, worden nu de activiteiten gericht op de kinderen van politieke vluchtelingen, die in de gemeente Bloemendaal of de regio wonen. daarbij is het mogelijk om de activiteiten zowel te richten op individuen als op groepen

Bloemendaal
Bennebroek

Openbaar vervoer met de buurtbus

29 juni 2015

De buurtbus is 'normaal' openbaar vervoer met een busje voor maximaal acht passagiers. Het voorziet in de behoefte aan lokaal openbaar vervoer. Van Overveen via Bloemendaal en Santpoort naar Haarlem Noord De betaling en de tarieven zijn volgens het gewone OV chipkaart systeem. Er zijn ook losse kaartjes te koop bij de buurtbuschauffeur. De reizigers stappen in en uit bij de vaste haltes op de route. Passagiers, die minder goed ter been zijn, mogen op een veilige plek op de route ook uitstappen. Voor de route en dienstregeling zie de website www.buurtbusbs.nl

Bloemendaal
Bennebroek

Repair Café in Bloemendaal Noord.

17 september 2016

Elke 2e zaterdag vd maand zal er een repaircafé in het Brederode
Huys georganiseerd worden. U bent van harte welkom, met of
zonder reparatievraag van half 2 tot half 5.

7 nov. 2015 werd het 1e repaircafé Bloemendaal Noord/Santpoort-Zuid in Brederode Huys druk bezocht en is een groot succes!  Dus vandaar nu élke 2e zaterdag van de maand! Georganiseerd door Buurtvereniging Bloemendaal Noord.

Het  eerste RepairCafé in het Brederode Huijs na de vakantieperiode is op 17 sept. 2016 van half 2 tot half 5.

http://www.bloemendaalnoord.nl/Repaircafew.html

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster dat niet meer werkt?  Een fiets met een kapot onderdeel? Een broek met een losse naad? Weggooien?
Mooi niet

 

Bennebroek

B-Active met vrijwilligerswerk (12+)

15 juni 2015

Initiatief om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

2 december 2017

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

2 december 2017

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Bezoek aan Huis vrijwilligers

11 juni 2015

Maak je makkelijk contact en sta je open voor nieuwe dingen? Wil je, in overleg, op een vast tijdstip een oudere helpen? Bijvoorbeeld één keer in de twee weken een uur of 2 samen met deze oudere boodschappen doen, wandelen of koken. Je bent iemand die goed kan plannen en zich aan zijn afspraken houdt. Dan is dit iets voor jou!

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Vogelenzang
Aerdenhout

Vervoer op Maat

11 juni 2015

Vervoersdienst, alle dorpskernen! Het vervoer door vrijwilligers is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen en gehandicapte mensen (zonder rolstoel) in de gemeente Bloemendaal die niet in staat zijn gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Bennebroek
Overveen

Sterrenwacht Copernicus laat je de sterren boven Bloemendaal zien!

10 juni 2015

Donateur en/of vrijwilliger Als donateur kunt u zich aansluiten bij een werkgroep van bijvoorbeeld Astrofotografie, Educatie, en/of Techniek. Tevens kunt u als donateur onder begeleiding gebruik maken van het instrumentarium. De sterrenwacht draait op vrijwillige krachten. En op dit moment zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om af en toe een (flink) steentje bij te dragen aan onze mooie sterrenwacht.

Bloemendaal
Bennebroek

Grafisch Ontwerper Flyers & Posters

8 juni 2015

Voor vrijwel elke activiteit moeten er posters/ flyers komen die jij zelf gaat maken. Het activiteitenaanbod van het jongerenwerk moet op een zo duidelijk mogelijke manier overgebracht worden aan het publiek. Je ontwerpt daarom een stijl die herkenbaar is als poster/ flyer van het jongerenwerk van Welzijn Bloemendaal. Eigen inbreng en inzicht is meer dan welkom.

Bloemendaal
Bennebroek

B Active

8 juni 2015

Vind je het leuk om iets voor anderen te doen? Wil je nieuwe vaardigheden op doen? Of ben jij juist ergens goed in en wil je dat met anderen delen? Ben jij gedurende het schooljaar voor langere tijd, op tijdelijke basis of eenmalig beschikbaar? Meld je dan aan voor B-Active en we kijken samen hoe we dit kunnen inzetten. Er is altijd wel iets te doen bij Welzijn Bloemendaal.

Bloemendaal
Bennebroek

Ouderen een onvergetelijk moment bezorgen

8 juni 2015

Zonder onze vrijwilligers kunnen wij niet! Ouderen een onvergetelijk moment bezorgen. Dat is wat zij doen. Soms zit dat in iets kleins. Kom ook deze momenten bieden in SHDH De Rijp

Bloemendaal
Bennebroek

Technische maatjes voor kinderen groep 6, 7 en 8

6 juni 2015

Om de week organiseert het jongerenwerk van Welzijn Bloemendaal in de activiteitenruimte op woensdagmiddag een Techniekmix voor kinderen van groep 6, 7, en 8. Tijdens de Techniekmix helpen oudere vrijwilligers de kinderen plezier te beleven aan techniek en in het ontwikkelen en ontdekken van hun talenten. De kinderen maken op een praktische manier kennis met bijvoorbeeld houtbewerking, elektronica, constructie of scheikunde.

Op dit moment zijn we voorzien! Graag de volgende keer, dus laat ons weten dat je belangstelling hebt.

Bloemendaal
Bennebroek

Bakmaatjes voor de Bakmix

6 juni 2015

Om de week organiseert het jongerenwerk van Welzijn Bloemendaal op woensdagmiddag een Bakmix voor kinderen van groep 6, 7, en 8. Tijdens de Bakmix helpen oudere vrijwilligers de kinderen in de keuken met het bakken van allerlei lekkernijen als koekjes, taarten en nog veel meer. Samen met de andere vrijwilliger(s) bereid je de lessen voor en begeleid de kinderen tijens de Bakmix. Je verzorgd zelf de boodschappen en denkt mee over recepten van de Bakmix. Eigen inbreng hierin wordt zeer op prijs gesteld.

Op dit moment zijn we voorzien! Graag de volgende keer, dus laat ons weten dat je belangstelling hebt.

Bloemendaal
Bennebroek

Jongeren & Politiek Bloemendaal: Laat je horen!

4 juni 2015

Jongeren zijn een belangrijk onderdeel van de gemeente Bloemendaal. Ze zijn een groep die Gemeente Bloemendaal maar al te graag laat mee denken over hun beleid. Maar hoe bereik je jongeren? Welke vorm van jongerenparticipatie past daarbij? Wat is nog van deze tijd? En op welke manier kun je jongeren mee laten denken in de ontwikkeling van beleid? Wie sluit zich aan bij de werkgroep? Ben je tussen de 14 en 18 jaar en woon je in een van de dorpskernen en vind je het leuk om mee te denken en te bepalen?

 

Voor meer info: nicole@welzijnbloemendaal.nl of app naar 06-57937570

Bennebroek
Overveen

Vereniging DuurzaamOverveen

2 juni 2015

Vereniging DuurzaamOverveen is een groeiend netwerk van bewoners die zich willen inzetten voor het verduurzamen van ons mooie dorp. We hopen dat steeds meer Overveners mee gaan doen, lid worden van de vereniging en met ideeën komen.

Ons motto: samen bereiken we meer en leren we elkaar (beter) kennen. Dat geeft energie en inspiratie voor nieuwe ideeën en activiteiten.

DuurzaamOverveen staat nog in de kinderschoenen, we willen ons netwerk graag uitbreiden met enthousiaste, actieve Overveners.Omdat we samen meer bereiken.

Doe en denk ook mee aan een duurzamer Overveen en meld je aan via duurzaamoverveen@live.nl

www.duurzaamoverveen.nl

Bennebroek

Bigband: Samen laten we Bloemendaal leuker klinken

1 juni 2015

Naast de huidige muziekband en de gitaarensembles zijn we gestart met een BigBand.

De bigband is al bijna volwassen van start gegaan. Alle secties zijn aanwezig. De trombone-sectie kan nog versterking gebruiken en het zou ook leuk zijn om er bijvoorbeeld nog een pianist bij te hebben. Maar we staan voor iedereen open!

De Bandleider is voortvarend te werk gegaan. Het is nu januari 2017 en er zijn al diverse optredens geweest van dit swingende nieuwe Bennebroekse jazzy orkest. Nieuwe leden welkom.

muziek@knabennebroek.nl

Bloemendaal
Bennebroek
Overveen
Aerdenhout

Je bent Bloemendaler als....

19 november 2014

De facebookgroep 'Je bent Bloemendaler als...' bestaat sinds 19 november 2014 en is ondertussen al een echte gezellige groep met al meer dan 900 leden. De bedoeling is om foto's, video's, gebeurtenissen en herinneringen van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout te plaatsen en van die van anderen te genieten.

Bennebroek

Je ben Bennebroeker als....

6 november 2014

De 'Bennebroek-groep' op FB van Je bent ...... bestaat sinds 6 November 2014. En inmiddels hebben we dik 1100 likers. Het is de bedoeling hier foto's, video's, gebeurtenissen en herinneringen van Bennebroek te plaatsen en van die van anderen te genieten.