Initiatieven

Kom veilig kijken naar de zon bij Sterrenwacht Copernicus

24 juni 2018
Op zondag 24 juni 2018 is het International Sunday, de Internationale Dag van de Zon.
Voor die gelegenheid zijn we extra open.
We richten onze telescopen op onze ster.
Kom bij ons veilig naar de zon kijken!
Toegang gratis.
van 13:00 tot 17:00 bij Sterrenwacht Copernicus
Tetterodeweg 27, 2051 EG Overveen

Rolstoelhockey: Nieuwe spelers welkom!

24 juni 2018
We zijn bij Kennemer Keien in Overveen dringend op zoek naar nieuwe spelers. Zowel voor de Handbewogen teams als voor de Elektrische bewogen teams. Zou jij het leuk vinden om lid te worden of ken jij iemand die het leuk zou vinden om mee te doen met rolstoelhockey?
Kijk voor meer info op www.kennemerkeien.nl

Haringparty en shantykoor

24 juni 2018
Zondagmiddag 24 juni van 15.00 tot 18.00 uur HARINGPARTY in het Dorpshuis Vogelenzang

Kom gezellig een hapje eten en luisteren naar het shantykoor de Zilk.

Entree 3,50 €

Rondleidingen Ruïne van Brederode

24 juni 2018
Ga met een gids mee en hoor alles over de ooit machtige familie Brederode, het kasteel en hoe het verwoest werd.

Rondleidingen Ruïne van Brederode

24 juni 2018
Ga met een gids mee en hoor alles over de ooit machtige familie Brederode, het kasteel en hoe het verwoest werd.

Dierenverzorger/Terreinmedewerker Hertenkamp

25 juni 2018

Hertenkamp zoekt nieuwe vrijwilligers:

Het voederen en verzorgen van de dieren, het schoonmaken van hokken en stallen, overige voorkomende werkzaamheden. De werkzaamheden gebeuren in teamverband en vinden veel buiten plaats. Het is soms vies en zwaar werk. Dus goede motivaitie is belangrijk.

Vacaturenummer: 6043499 Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe stal voor het kleinvee. Met stahoogte en gemakkelijker schoonmaken.

Kom langs bij de VWC aan de Nieuwe Groenmarkt 51 om je verder te informeren.

Actieve buurtvereniging zoekt vrijwilligers

25 juni 2018

Buurtvereniging Overveen heeft ruim 600 leden en biedt diverse cursussen voor alle doelgroepen in Tinholt. Vanwege het succes van de activiteiten is er op korte termijn behoefte aan uitbreiding van het team van vrijwilligers: 

Een PR medewerker (Vacaturenummer: 6044921)

Organisator Jeugdcursussen (Vacaturenummer: 6044921)

Gastheer/Gastvrouw (vacaturenummer 6045015)

Medewerker tuinonderhoud (vacaturenummer 6045013)

2e penningmeester (als back up en op termijn vervanging van de huidige penningmeester) (vacaturenummer 6044891)

 

Vrijwilligers kunnen met korting aan de cursussen van de buurtvereniging deelnemen. Voor uitgebreide informatie: https://www.vwc-haarlem.nl/vacaturebank-vrijwilligers of kom langs in de winkel aan Nieuwe Groenmarkt, Haarlem

https://www.bvo-tinholt.nl

Natuurvrijwilliger voor Scholenpad 2017-2018

26 juni 2018

De tuin ontvangt 4x per jaar circa 1000 leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in deze regio. Zij krijgen een educatief programma, in het ritme van het seizoen. Zo ervaren deze leergierige kinderen in één schooljaar een Herfstpad, Winterpad, Lentepad en Zomerpad in de tuin. De stijl van onderwijs is naar het idee van Jac. P. Thijsse, die zelf onderwijzer was en veel naar buiten ging.

Er is regelmatig behoefte aan nieuwe vrijwilligers die deze leerlingengroepjes willen begeleiden. Je wordt goed ingewerkt en kan jezelf inroosteren naar tijd en datum die jouzelf schikt. En je doet het met anderen samen.

Interesse? Kijk Op:
http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

http://www.thijsseshof.nl/actueel/agenda/scholen-project-thijsses-hof/view/2015-09-25

Ondersteuning voor de Heemtuin Thijsse’s Hof

27 juni 2018

In Thijsse’s Hof zijn helpende handen van vrijwilligers heel welkom. In het onderstaand bomenplaatje ziet u dat we 5 'boomgroepen' vrijwilligers hebben. We zoeken op dit moment voor het Scholenproject en de rondleiders, als ook voor aantal ondersteunende taken. In dit initiatief leest u over de ondersteuning. 

Wilt u bijdragen aan Ondersteuning, dan zijn daar meerdere mogelijkheden denkbaar, zoals denkwerk of 'hands on' e.d. . Bijv. juridisch advies of juist koffiediensten bij evenementen e.d. Het vraagt overleg met initiatiefnemer waar u mogelijk uw toegevoegde waarde in wilt of kunt leggen voor de Hof.

http://www.thijsseshof.nl/contact/word-vrijwilliger/

Elke woensdag Sportcafe

27 juni 2018
In het Dorpshuis is er elke woensdag Sportcafe in de Kerkuil. Van 19.30 - 24.00 uur.

Dameshockeyteam 45+ zoekt speelsters

27 juni 2018
Ben je rond de 45 jaar of ouder en heb je zin en tijd om in een relaxed team op aardig niveau te gaan hockeyen? Dan ben je welkom bij het masters 45+ team van HC Bloemendaal.
Sinds 2 jaar speelt het team in een volwaardige competitie op zondag. Kom eens kijken naar een wedstrijd of train een keertje mee.
We zijn een gezellig en sportief team.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Ingrid Hendriksen (hendriksenijm@gmail.com)

Beursvloer Haarlem & Omstreken

28 juni 2018

Een initiatief van stichting Bedrijf en Sanenleving Haarlem en omstreken.

De beursvloer is dé ontmoetingsplaats en het netwerk waar bedrijven en maatschappelijke organisaties 1 keer per jaar gedurende 1 middag met elkaar in verbinding komen.

Het concept is even simpel als doeltreffend: maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl bedrijven dit vaak in huis hebben. Bedrijven hebben behoefte aan een juiste match die past binnen hun netwerk en bij hun maatschappelijke imago. Beide partijen komen samen op de Beursvloer en zodra de gong heeft geklonken brengen hoekmannen verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de notaris bekrachtigd.

Het draait om vraag en aanbod met gesloten beurzen.

Vrijdagmiddagborrel in De Kerkuil

29 juni 2018

In het Dorpshuis in Vogelenzang is een dorpscafé de Kerkuil met een gezellige bar, biljarttafels en dartbord. Het café wordt gerund door vrijwilligers.

De Kerkuil is geopend op vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 0.00 uur Op vrijdag wordt gestart met de vrijdagmiddagborrel.

Kom je ook eens buurten?

Cursus Cubaanse Salsa lessen in Bloemendaal

29 juni 2018

Dansschool Cuba al succesvol sinds 2006 brengt zijn erfgoed naar Bloemendaal met dansleraar Alberto Sanchez Montejo. Alberto geeft al 11 jaar les en heeft al meer dan 3000 mensen leren dansen op de manier waarop er in Cuba wordt gedanst. Ervaar de Cubaanse Salsa en doe mee met een 1ste Proefles. Wanneer: vrijdag 11 mei 2018 - Gratis proefles 17.00 - 18.00 uur - Salsa voor senioren 19.00 - 20.00 uur - Salsa Paren beginners - 20.00 - 21.00 uur Salsa paren semi/gevorderden Start cursus: 18, 25 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni 2018 Kosten: euro 75.00 (8 lessen) Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal Aanmelden: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl

Buurttuin Bennebroek

29 juni 2018

Het buurtproject biedt de mogelijkheid voor sociale contacten, het vergaren van kennis, het uitwisselen van ideeën, ontspanning en het creëren van gezonde groene en vitale buurt. Door het leggen van samenwerkingsverbanden willen wij kinderen en volwassenen uit Bennebroek meer leren en laten kennis maken met de dieren, planten, kruiden, bloemen en elkaar.

Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers

29 juni 2018

De Ruïne van Brederode zoekt vrijwilligers, die willen helpen met kaartverkoop, wat horeca, evenementen en het geven van informatie aan de bezoekers van de Ruïne van Brederode.

Vervoer op Maat

29 juni 2018
Deze voorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende inwoners van Bloemendaal van 55 jaar en ouder die niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar bestemmingen zoals: activiteiten in de gemeente Bloemendaal, tandarts, kapper, pedicure, huisarts, boodschappen doen, ziekenhuis etc.
Het vervoersgebied wordt begrenst door de gemeentegrenzen van Bloemendaal, Heemstede en Haarlem inclusief de ziekenhuizen in de regio Kennemerland.

Lustrum Kennemer Lyceum

30 juni 2018

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Leuk vrijwilligerswerk bij Thijsses Hof

30 juni 2018

In welke 'boomgroep' zou u vrijwilligerswerk bij Thijsses hof willen doen?

Behalve als groenmedewerker zijn er meerdere actuele vacatures:

Als oproepkracht:

- buurtbewoner in Bloemendaal die met regelmaat sleuteldiensten wil draaien op de zaterdagen (dat betekent openen en sluiten op zaterdagen in de winterperiode).

- cultuurhistorische gidsen die het verhaal van Jac.P.Thijssen in de binnenduinrand kunnen vertellen t.b.v. (fiets) arrangementen die worden geboekt bij de balie van het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

 

 

Repair Cafe Overveen

30 juni 2018

Weggooien? Niet dus!

Bijna elk kapot apparaat kan worden gemaakt. Dat is het idee achter het Repair Café. In Overveen wordt er elke 6 weken een Repair Café gehouden.

Van 13.00 tot 16.00 uur.

Buurtpreventie Boslaan e.o.

30 juni 2018

Een WhatsApp Buurtpreventie groep voor de Boslaan e.o. in Bloemendaal om het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners te verhogen. De volgende straten worden bij de groep betrokken: Boslaan, Zonnehof, Bos en Duinlaan en het Boshofje.

Eetclub Bloemendaal e.o.

30 juni 2018

Eetclub in oprichting zoekt leden, leeftijd 45+. We zijn nu met 2-3 dames en mijzelf en we komen uit Haarlem / Hillegom / Bennebroek. Samen eten is een aangename manier kleurrijke mensen te leren kennen. Ons motto: vers klaargemaakt is eten veel lekkerder, maar we moeten ook nog veel leren. Lekker eten, gezellig koken en goed gezelschap, en een glas goed wijn erbij. Het idee is om beurten bij iemand te eten, de gastgever bereidt het voor, met hulp van 1 of 2 anderen.

 

Schrijf een reactie hieronder of neem contact op johanlammers@live.nl voor vragen en interesse.

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

30 juni 2018

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier. 

Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom.

Slotfeestavond met Quite Simple

30 juni 2018
Op zaterdagavond 30 juni van 21.00 tot 01.00 uur organiseert het Dorpshuis het slotavondfeest met een fantastiche 8 mans band, wel bekend als de leukste bollenstreekban. Zij zingen zowel Nederlands- en Engelstalige liedjes. Echt een band om lekker bij de swimgen.

Dus kom gezellig langs op 30 juni in het Dorpshuis Vogelenzang.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 22 juni voor € 10,- in de voorverkoop bij de Coop.

Entree bij de deur is € 12,50

Riddertoernooi Brederode

30 juni 2018
Een echt riddertoernooi bij de Ruïne van Brederode en het weiland er naast. Met o.a. steekspel, zwaardvechten, wapendemonstraties en middeleeuwse ambachten.

Voorkom Burenoverlast tijdens de zomermaanden!

1 juli 2018

Voorkom burenoverlast tijdens de zomermaanden!

Tips van Buurtbemiddeling Bloemendaal

Open Huiskamer Arkgemeenschap

1 juli 2018
Elke eerste en derde zondag van de maand is de huiskamer van De Ark open.Tussen 14:00 en 17:00 brengen we tijd met elkaar door en spelen spelletjes, maken een wandeling, puzzelen en genieten vooral van elkaars gezelschap. We hebben deze middag in het leven geroepen om nieuwe mensen te kunnen ontvangen en vinden het altijd leuk als iemand (on)verwachts langskomt.
Het is een geschikt moment voor mensen met een verstandelijke beperking om ons te leren kennen.

Vind je het leuk om ook eens te komen? Elke 1e en 3e zondag van de maand, Dennenweg 8, in Bloemendaal.

Zondagconcert Ruïne van Brederode

1 juli 2018

Behalve het Riddertoernooi Brederode is op zondag 1 juli om 11.30 uur ook een optreden van Noord-Hollandse band Dark Rosie.

Alpe du Huez 4kids 2018

4 juli 2018

Net als de Alpe D'Huzes in Frankrijk gaan wij deze activiteit op het Kopje in Bloemendaal houden! Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 proberen zovaak mogelijk het kopje op te fietsen en halen op deze manier geld op voor KIKA.

Kennemer Verhalenfestival

7 juli 2018
Inmiddels een traditie op de Ruïne van Brederode! Een sfeervolle avond van 20.00 tot 21.30 uur met twee prachtige verhalen en muzikale intermezzo’s door harpiste Yolanthe Cornelisse.

Kennemer Verhalenfestival

8 juli 2018

Een gezellige middag voor het hele gezin. Start om 14.00 uur en een herhaling om 15.30 uur.

Musical

11 juli 2018
Leerlingen van de Franciscusschool voeren een musical op.

Musical

11 juli 2018
Leerlingen van de Franciscusschool voeren een musical op.

Verkoop groenten

11 juli 2018
Verkoop groenten uit de buurttuin

Welzijn Bloemendaal

17 juli 2018

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud! WIj zijn op dit moment op zoek naar vrijwilligers voor de functie van:

- (inval) receptionist: Gasten ontvangen, telefoontjes doorverbinden, de ontmoetingsruimte netjes houden en licht administratief werk verrichten. Als receptionist ben je het eerste aanspreekpunt van onze organisatie. (lokatie Bloemendaal)

- Fietsmedewerker: Routes bedenken voor onze gezellige fietsclub en deze vervolgens meefietsen. De start is bij het kantoor van Welzijn Bloemendaal in Bloemendaal.

- Schooltuinmedewerker: Je helpt mee om de buurttuin Bennebroek mooi schoon te houden. Dat doe je door te zaaien, onkruid te wieden en te oogsten. Eventueel kan je ook assisteren bij schoolprojecten.

Voor meer informatie en kijkt u op www.vwc-haarlem.nl of op https://www.welzijnbloemendaal.nl/organisatie/vacatures-vrijwilligers/

Veteranencafé Bloemendaal 2018

19 juli 2018

Elke 3e donderdag van de maand organiseert Stichting Oorlogs Historie Bloemendaal een veteranencafé in Café t'Hemeltje in Bloemendaal. Het Veteranencafé Bloemendaal is toegankelijk voor alle veteranen afkomstig uit de Landmacht, Luchtmacht, Marine, Marechaussee, Politie en belangstellenden. Van 16.00 - 18.00 uur.

Kampweek voor kids door JNBB

22 juli 2018

Kampweek 22 t/m 28 juli 2018

Voor alle kinderen en jongeren van 7 t/m 16 jaar wordt door jeugdvereniging Jong Nederland Bennebroek een tenten kampweek georganiseerd van zondag 22 juli t/m zaterdag 28 juli (1e zomervakantieweek Regio Noord) in of nabij de bossen van Tilburg.

Centraal staan: sport en spel, creativiteit en buitenleven. Tijdens de kampweek worden verschillende activiteiten gedaan, zoals zwemmen, actieve teamspelen, pionieren, primitief koken en kampvuur. De activiteiten worden in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld.

Meer info en inschrijven voor het kamp: http://www.jnbb.nl/joomla/images/Formulieren/InschrijfformulierKamp2018.doc

Mozaïekbank Vogelenzang

29 juli 2018

We gaan een mozaïekbank maken in Vogelenzang. Van, voor en door Vogelenzangers! Hierbij staat de verbinding tussen jong en oud centraal; samenwerken aan een mooi "kunstwerk"

Soepdag

2 augustus 2018
Een kop soep eten in de buurttuin

Timmerdorp Bloemendaal 2018. Wie komt helpen?

28 augustus 2018
Om het timmerdorp ook in 2018 tot een succes te maken kan Welzijn Bloemendaal extra begeleiders goed gebruiken!
Het gaat om het begeleiden bij het bouwen van hutten, toezicht houden en ondersteunen van allerhande activiteiten. Ook koken voor de deelnemende kinderen.

Welzijn Bloemendaal is er voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal. Wij verzorgen welzijnsdiensten voor jong en oud!

Werktijden: In overleg. Alles is bespreekbaar, van een uurtje tot een hele dag.
Het timmerdorp wordt gebouwd in de periode 28 t/m 31 augustus.

Functie-eisen: Kinderen (10-12 jaar) kunnen begeleiden Flexibele instelling

Het betreft vacature nummer 6044887 bij het vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.
www.vwc-haarlem.nl

VOICE OVER EN FIGURANTEN 18+ GEVRAAGD voor HISTORISCHE DOCUFILM

1 september 2018
Voor een project waar verschillende Bloemendaalse organisaties, scholen en vrijwilligers aan meewerken is Welzijn Bloemendaal binnenkort op zoek naar figuranten (18+) voor de opnames van een historische film 'Het vwonder van Bloemendaal'.

Samen naar het theater!

31 oktober 2018

Stichting Vier Het Leven maakt het mogelijk dat u dankzij de vele vrijwilligers weer naar het theater kan. U wordt thuis opgehaald en weer naar huis gebracht. Soms worden er nog één of twee andere senioren in uw directe omgeving opgehaald. Gezamenlijk gaat u naar de Philharmonie of naar de Stadsschouwburg in Haarlem. U kunt ook mee naar het Frans Halsmuseum. Omdat sámen zoveel gezelliger is dan alleen!

Samen ontwikkelen

30 november 2018

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

31 december 2018

Het zomernummer 2017 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Thema: Bekende Bloemendalers

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Open Deur Dag bij De Ark (zaterdag 2 juni)

1 juni 2019

Open Deur Dag bij De Ark  voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Begin je bezoek op Dennenweg 2 of Krommelaan 4 te Bloemendaal.

Je kunt terecht voor antwoorden op alle vragen over de tuinderij waar je al tijden mee rondloopt en er is van alles te doen. Een rondleiding door de tuin, broodjes bakken boven een vuurtje, een speurtocht...

 

Binnenkort volgt meer informatie!

 

Ondersteuning Bloemendaal Samen

28 februari 2017

Ik vertegenwoordig www.Bloemendaal.nieuws.nl.

Dit is een lokale nieuwssite die onderdeel is van de landelijke site www.nieuws.nl

Ik ben altijd bereid uw initiatieven die u op deze website plaatst ook op Bloemendaal.nieuws te plaatsen, om zo extra aandacht te krijgen.

De Groene Academie

30 januari 2017

De Vrijwilligersacademie Haarlem heeft in De Groene Academie een nieuwe partner mogen verwelkomen. De Groene Academie is het centrale loket waar vraag en aanbod van opleidingen en vrijwilligerswerk in de natuur en landschap samenkomen. De Groene Academie wil de kennis over natuur, landschap, en cultuur bij de inwoners van Noord-Holland ontwikkelen en vergroten, en zo aan het behoud en verdere ontwikkeling van natuur, landschap en cultuur in Noord-Holland bijdragen.

Overveen Veilig, Buurtwatsappgroep

30 januari 2017

In Overveen is er al een tijdje een buurtpreventiegroep actief. Er wordt gecommuniceerd via whatsapp. Als deelnemer aan Veilig Overveen deel ik graag het volgende: Diverse keren blijkt dat niet iedereen precies weet wanneer deze whatsapp te gebruiken of hoe men zich kan aanmelden. Want die vraag komt dan voorbij op FB twentyfifty-ONE. Inmiddels zijn er de buurtpreventiebordjes opgehangen in de wijk(en). En ligt er bij de gemeente het verzoek nog meer bordjes te plaatsen. En is er een eigen FB pagina aangemaakt: Overveen Veilig.

Daar niet iedereen op FB zit, hierbij een alinea uit de informatie en de regels die de initiatiefnemer op 28 januari 2017  heeft verstuurd aan de leden en die nieuwe leden ook zullen ontvangen.

Theater Elswout zoekt o.a. 'theatrale' vrijwilligers

27 december 2016

Theater Elswout is een uniek verhalentheater voor de hele familie op het sprookjesachtige eeuwenoude landgoed Elswout. Daar waar verhalen ruisen door de bomen. Sinds september geopend en nu al een begrip in de regio.

De gastvrije familie van Mr. Anansi laat jong en oud genieten van de verhalen van storytellers, gedichten van taalkunstenaars en liedjes van sprankelend singer-songwriter talent.

Deze 'theatrale' familie kan wel wat uitbreiding gebruiken om alle voorstellingen in het theater in goede banen te leiden. Ik zou graag met hulp van een team van vrijwilligers mijn plannen gaan realiseren. Wie komt zich aansluiten bij Theater Elswout (Huisje vol Verhalen)?

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.